Instagram logotyp
Visa sidor för...

HÄNDELSE:

2014-09-23

Nu kör TED igång igen

Vid tre tillfällen har TED som projekt genomförts i Värnamo med goda resultat och föregående år deltog studenter från sexton olika nationer.

Det har nu blivit dags för det fjärde tillfället och idag kom 50 studenter med lärare till Värnamo och Gummifabriken.Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) bedriver sedan länge ett industribaserat projekt varje år i samarbete med andra lärosäten. Hösten 2012 beslutade KTH att tillsammans med Linnéuniversitetet, Internationella Handelshögskolan/Jönköping och Campus Värnamo inleda ett samarbete vid projektnamn TED - Teknik, Ekonomi, och Design. Med start 2013. 

Studenterna anländer till Gummifabriken idag och kommer under tre intensiva dagar att arbeta med produktutveckling i team, möta regionala industriföretag genom studiebesök, samt få de senaste rönen inom forskningen.

Målet med TED-projektet är att öka samverkan mellan högskolor genom studentsamarbete och samarbete med regionala företag och Campus Värnamo, för att därigenom bidra till breddad innovationsförmåga och ökad konkurrenskraft. Syftet med TED som projekt är att göra studenterna bättre förberedda för komplexiteten i ett interagerat lagarbete i sina framtida yrkesliv. 

Gummifabriken som kreativ miljö ska bidrar till att höja innovationsförmågan liksom mötet med studenter från olika discipliner.