Instagram logotyp
Visa sidor för...

HÄNDELSE:

2014-10-26

TED fortsätter med TED-MINT

Under vecka 39 genomfördes TED (Teknik, Ekonomi, Design) med 50 studenter. Nu fortsätter projektet med TED MINT där både tidigare och nya besökande studenter kommer att delta med en veckas teamarbete.

Vi hälsar de deltagande studenterna varmt välkomna till en vecka i Värnamo på Campus Värnamo och Gummifabriken.Kungliga Tekniska Högskolan (KTH) bedriver sedan länge ett industribaserat projekt varje år i samarbete med andra lärosäten. Hösten 2012 beslutade KTH att tillsammans med Linnéuniversitetet, Internationella Handelshögskolan/Jönköping och Campus Värnamo inleda ett samarbete vid projektnamn TED - Teknik, Ekonomi, och Design. Med start 2013. 

Målet med TED-projektet är att öka samverkan mellan högskolor genom studentsamarbete och samarbete med regionala företag och Campus Värnamo, för att därigenom bidra till breddad innovationsförmåga och ökad konkurrenskraft. Syftet med TED som projekt är att göra studenterna bättre förberedda för komplexiteten i ett interagerat lagarbete i sina framtida yrkesliv. 

Gummifabriken som kreativ miljö ska bidrar till att höja innovationsförmågan liksom mötet med studenter från olika discipliner.


Lars-Uno Åkesson, Kompetensakademiansvarig