Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2014-06-02

Årets examensfirande

28 maj 2014

Två år går väldigt fort och nu var det återigen dags att säga tack och adjö till våra studenter. I år var det 3D Teknik och Butikscheferna som tog examen. Vi brukar ha tur med vädret och så även denna dag, om än att det blåste lite kallt.

Att vara i Apladalsstugan är mysigt, och i år blev det ännu bättre då mina kollegor Lars-Uno Åkesson och Hans Kothe spelade för oss. Värnamo är begåvade med många duktiga talare och jag hade lyckats fånga fyra av dem denna dag. Ulla Gradeen, Campus Värnamos styrgrupp, öppnade med ett inspirerande tal och berättade bla om hur viktiga studenterna är för Värnamo samt önskade dem varmt lycka till. Ulla följdes av Hans Fagher, denne kunniga man i historien om Värnamos Handel. Han riktade stora delar av sitt tal till de Butikschefer som ska ut i verkligheten. Sedan var det Näringslivets tur med Ulf Annvik, VD Värnamo Näringslivs AB. Då Ulf tidigare arbetat som rekryterare kunde han ge studenterna bra tips på vägen.  Torbjörn Egerhag, Campus Värnamos ledningsgrupp för 3D teknik var sist ut av de externa talarna. Han välkomnade studenterna ut i yrkeslivet samt uppmanade dem att ta för sig, visa vad de kan, givetvis på ett ödmjukt sätt, men att ändå visa framfötterna.

Efter en kort bensträckare var det dags för studenterna att hålla tal. Anna Andersson, 3D teknik, Christian Henriksson, studentföreningens ordförande samt Linnéa Haraldsson, Butikschefsprogrammet berättade lite om hur de ser på de gångna åren och framtiden. Det var roligt att få höra hur mycket de uppskattar närheten studenter och personal emellan, de fina lokalerna i Gummifabriken, samt att möta och bli mött av leenden när de kommer till Campus Värnamo. Jimmy Johansson från 3D teknik överraskade oss genom att hålla ett fint tacktal till personalen, det värmde verkligen.

Efter god mat var det så dags för stipendieutdelning. Ledningsgruppen för utbildningen har beslutat att premiera de studenter med bäst studieresultat. I år tilldelades Marcus Segerros Lundquist stipendium för bästa studieresultat, Anna Andersson och Olle Hjelmåker för näst bästa studieresultat och mottog dessa under jubel från sina studiekamrater.

Vi avlutade med rosor och en kram till alla. Ett stort TACK till studenter, talare, Apladalens kaffestuga och personalen på Campus Värnamo för en fin dag.

Susanne Brage, Studentcoach Campus Värnamo