Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET: Avtalsskrivning för förskollärarutbildningen

2020-02-13

Avtalsskrivning på Campus Värnamo

Glatt humör idag på Campus Värnamo när avtalet med Högskolan för lärande och kommunikation, HLK, i Jönköping skrevs på för uppstarten av förskollärarutbildningen som drar igång i höst.

Det är stor brist på förskollärare och Värnamo kommun är inget undantag. Nu blir det enklare för den som bor i Värnamo och kanske har svårt att studera på annan ort. Idag skrevs ett samarbetsavtal under mellan Värnamo kommun och HLK, Högskolan för lärande och kommunikation i Jönköping. I höst kommer en så kallad utlokaliserad förskollärarutbildning att starta på Campus Värnamo med HLK som utbildningsanordnare.

– Det är ett jätteproblem att få tag på förskollärare och viktigt att vi kan få ut fler utbildade, säger Lars-Uno Åkesson, Kompetensakademiansvarig på Campus Värnamo.

Utbildningen kommer även att startas på Campus I12 i Eksjö och på Nova i Oskarshamn. Som ett led i vår strävan efter fler resfria möten fanns de andra utbildningsanordnarna med via länk och skrev på samtidigt.

På plats i Värnamo skrevs avtalet på av kommunstyrelsens ordförande Hans-Göran Johansson. Övriga representanter från Värnamo kommun: Kompetensakademiansvarig på Campus Värnamo Lars-Uno Åkesson och kvalitetschef Martina Arvidsson från Barn och utbildningsförvaltningen.