Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2018-01-26

Campus Värnamo bättre än riket för fjärde året i följd!

Campus Värnamos positiva trend håller i sig.

Myndigheten för yrkeshögskolan har idag beviljat två av tre utbildningsansökningar.
I augusti startar Produktionsutveckling på nytt hos Campus Värnamo samt den nya utbildningen Stödpedagog. Ansökningarna skrevs i samarbete med Jönköping University och är ett resultat av ett fortsatt högt engagemang från näringslivet och kommunerna i Gnosjöregionen. Totalt beviljades 525 yrkeshögskoleutbildningar i landet, en beviljande grad på 43%. Campus Värnamo har en beviljandegrad på 67% i år. 

- Det är väldigt positivt att återigen få många beviljanden och att för fjärde året i följd ha bättre beviljandegrad än riket. Precis som tidigare år är näringsliv och offentlig sektor i regionen väldigt engagerade och klargör tydligt vilket stort kompetensbehov branscherna har säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg på Campus Värnamo.

Glädjande i år är att Myndigheten för Yrkeshögskolan har beviljat en högre andel utbildningar inom teknik och tillverkning, bl.a. utbildningen Produktionsutveckling.
En utbildning som i den här ansökan förbättrats och utvecklats med mer fokus på robotisering, automatisering, digitalisering och processtyrning.

Utbildningen Stödpedagog är ny och leder till en relativt ny yrkesroll inom funktionshinderomsorgen. Ansökan bygger på ett samarbete med arbetsgivare ifrån alla län i Småland samt Gotland. Utbildningen kommer genomföras med två studiegrupper,
en i Värnamo hos Campus Värnamo och en i Oskarshamn hos Nova Utbildning.

Läs pressreleasen här.PDF