Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2017-09-15

Första spadtaget för studentlägenheter i Värnamo

Fr vänster: Lars Lejon, styrelseordförande Finnvedsbostäder, Per-Magnus Rylander, fastighetschef Finnvedsbostäder, Enikö Ohlsson, verksamhetschef Campus Värnamo och Henrik Lind, Lagans Byggnads AB tog idag första spadtaget till 24 nya studentlägenheter.

Studentlägenheterna på Flintgatan kompletteras med ett 6-våningshus och 24 lägenheter.

Fredag den 15 september kl 10 togs första spadtaget för Finnvedsbostäders nya byggnation av Studentlägenheter på Flintgatan.

- Vi har lagt ner mycket tid för att Värnamo nu kompletteras med moderna studentlägenheter som är tillgängliga enligt aktuell standard. Bostäderna är ljusa och bekväma, med ytskikt och golv av hög kvalitet. Lägenheterna är 26 kvadratmeter och i varje lägenhet finns badrum och pentry, säger PerMagnus Rylander, fastighetschef på Finnvedsbostäder.

Huset ska ligga mellan de två befintliga huskropparna på Flintgatan i Värnamo, alldeles intill Campus. Det kommer bli 6 våningar högt och därmed ytterligare ett fint landmärke i stadsbilden. Lagans Byggnads AB har fått uppdraget att genomföra byggnationen.

- Lägenheterna är studentlägenheter och de är i första hand avsedda för de elever som studerar på Campus Värnamo, berättar Per-Magnus.

Campus Värnamo bidrar till det ökade antalet inflyttande till kommunen och då är det viktigt att det finns bostäder som gör att de trivs och så småningom bli permanent boende i Värnamo kommun. Under byggtiden byter Finnvedsbostäder därför fasader och tak på de två hus som har student­lägenheter idag. Det gör att den samlade bilden kommer bli fräsch och trevlig för studenterna.

I samtliga fastigheter ansvarar Finnvedsbostäder för uthyrningen, den tekniska förvaltningen och förädlingen. Ingen möda har sparats för att skapa ett attraktivt, tryggt och trivsamt bostadsområde för studenterna som väljer Campus Värnamo.

Inflyttning i de nya studentlägenheterna kommer ske lagom till studiestart ht-2018.