Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2015-01-28

Kostnadsfri kompetensutveckling en vinstlottGenom att låta anställda delta i YH-utbildningen Produktionsutveckling på Campus Värnamo har växande företag upptäckt ytterligare tillväxtpotential. 

När studenter genomförde sitt första LIA-projekt (lärande i arbete) hos Trelleborg Vibracoustic, resulterade det i en direkt vinstlott: 40 procents reducerad ställtid. - Det här gäller en av våra maskiner men studenterna har hittat en riktigt bra standardiseringsmodell vilket innebär att vi kan implementera detta även på våra andra maskiner, säger en mycket nöjd produktionschef, Per Petterson.

Kostnadsfritt för företaget 

Företaget bidrar med handledning under studenternas praktik i den egna verksamheten (LIA). - För övrigt är utbildningen helt kostnadsfri vilket är helt fantastiskt. Under ett helt år får vi kompetensutveckla personalen gratis, samtidigt som vi vinner den positiva output som deras LIA-projekt hos oss ger, säger Per Petterson. Trelleborg Vibracoustic är ett företag på uppgång, bara i år har de ökat omsättningen med 60 miljoner. Ändå har man valt att delta i Produktionsutvecklingsprogrammet.Läs hela reportaget härPDF eller på gnosjoregion.se
länk till annan webbplats