Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET: Ledigt jobb: Processledare 

2018-06-25

Ledigt jobb: Processledare

Led processer i ett projekt i världsklass!

Campus Värnamo har som sitt huvudsakliga uppdrag att anordna eftergymnasiala utbildningar. I nära samarbete med näringslivet, den offentliga sektorn och högskolan utvecklar vi kurser och utbildningar som håller hög kvalitet och är skräddarsydda för det regionala arbetslivets behov.

Tillsammans med de nationella branschorganisationerna Polymercentrum AB och Skärteknikcentrum Sverige AB har verksamheten för avsikt att driva ett stort kompetensutvecklingsprojekt i Småland med ESF-finansierade medel. Projektet beräknas starta i november 2018 och pågå under tre år. Målgruppen är tillverkningsindustrin och dess leverantörer i Småland. Syftet med projektet är att anordna kompetensutveckling för anställda och företagare och därmed bidra till att stärka de anställdas ställning på arbetsmarknaden samt företagens konkurrenskraft inom de aktuella branscherna.

De tre organisationerna vill nu anställa en processledare till projektet, under förutsättning att projektmedel beviljas av ESF-rådet. Besked om beviljandet tillkännages i början av hösten 2018. Anställningsform och anställningstid kommer att diskuteras under rekryteringsprocessen.

Processledare – Kompetensutveckling i Småland, 100%

Som processledare kommer du att ingå i projektorganisationen och ansvara för en viktig del av projektet. Du kommer att arbeta nära ledningsgrupper och leda arbetet med kompetensanalys, kompetensutvecklingsplaner samt implementering av processer och nya arbetssätt hos ett antal företag inom tillverkningsindustrin i Småland. Du kommer också att starta upp och driva lärande nätverk för några yrkesgrupper. Du säkerställer att områden som integration och jämställdhet ges utrymme i de olika processerna och att projektets värdegrund efterlevs. Du kommer också att bidra till projektets genomförande genom att:

  • Leda workshops och diskussionsgrupper
  • Skapa utbildningspaket med olika pedagogiska metoder och inom olika kompetensområden
  • Identifiera och koordinera kompetensutvecklingsinsatser
  • Delta vid rekrytering av lärare och konsulter
  • Själv vara med som utbildare och coach vid olika insatser
  • Arbeta med kontinuerliga förbättringar i projektets alla delar
  • Kontinuerligt rapportera till styrgruppen/projektgruppen

Vi söker dig som har erfarenhet av processledning i komplexa processer. Vi förutsätter att du har relevant utbildning på eftergymnasial nivå samt några års arbetslivserfarenhet inom tillverkningsindustrin. Du har erfarenhet av och kontaktnät inom tillverkningsindustrins branscher. Du har grundläggande kunskaper inom ekonomi-, budget- och avtalsfrågor. Erfarenhet av utbildningsverksamhet och/eller att arbeta i nätverk är meriterande. Du talar och skriver svenska flytande och har goda kunskaper i Office-paketet.

Som person är du positiv, ansvarsfull och drivs av utmaningar. Du är självständig, strategisk, strukturerad och har lätt för att samarbeta med andra människor. Du visar respekt för medarbetares olika förkunskaper och organisationers förutsättningarför att kunna ta till sig ny kunskap, ny teknik och nya arbetssätt. Du är en lyhörd och trovärdig relationsbyggare som får saker att hända. Du uppskattar det personliga mötet och har en välutvecklad kommunikativ förmåga.

Som bedömningsgrund kommer vikt att läggas vid personlig lämplighet. Vi vill tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning samt etnisk och kulturell mångfald tillför verksamheten.

Tillträde enligt överenskommelse. Övriga upplysningar kring tjänsten får du av Enikö Olsson, verksamhetschef, 076-146 46 99 eller eniko.f.olsson@varnamo.se

Ansökan skickar du senast 2018-08-17 via Värnamo kommuns hemsida.länk till annan webbplats