Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2013-04-21

Många har sökt utbildning på Campus Värnamo

Campus Värnamo kan med glädje konstatera att antalet ansökningar till höstens utbildningar är många. Totalt har 195 förstahandssökanden registrerats på utbildningarna 3D-teknik, Fastighetsingenjör och Förskollärare för pedagogiskt verksamma. Utbildningarna har totalt 60 platser.

Den nya Yrkeshögskoleutbildningen Fastighetsingenjör är en av två i sitt slag i Sverige. Utbildningen har lockat det fyrdubbla antalet förstahandssökande jämfört med antal platser. Campus Värnamos utbildningsansvarig Cinna Adanko:

Det är fantastiskt roligt att intresset för utbildningen är så stort. Branschen har uttryckt oro för problem med att rekrytera kompetent personal inom området men söktrycket visar att det finns många som gärna vill studera till och arbeta som Fastighetsingenjörer.

Intresset för Förskollärare för pedagogiskt verksamma som genomförs av Högskolan i Borås är lika stort. Utbildningen har 94 förstahandssökande till 24 platser.

Detta är en väldigt positiv effekt för Värnamo då förskollärare är en yrkesgrupp som Värnamo kommun satsar på för att säkra framtidens ökande behov säger kompetensakademiansvarig Lars-Uno Åkesson.

Antalet ansökningar till 3D-teknik, som anordnas av Tekniska Högskolan i Jönköping, har stigit jämfört med tidigare år. Campus Värnamos verksamhetschef Enikö Ohlsson:

Det är glädjande med tanke på ett vikande teknikintresse nationellt. Det positiva söktrycket följer den generellt positiva söktrend som finns på Högskolan i Jönköping. Äntligen har fler fått upp ögonen för Campus Värnamo!