Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET: Medarbetardagarna

2018-11-08

Medarbetardagarna 2018 Värnamo kommun

Denna veckan är det fullknökat i Auditoriet i Gummifabriken när det är medarbetardagar för drygt 2700 anställda i Värnamo kommun.

Dagarna arrangeras i form av EU/EFS-projekt ”En hälsosam arbetsplats för ett hälsosamt arbetsliv” i samarbete mellan Campus Värnamo och kommunens HR-avdelning.
Temat är Arbetsglädje. Ett gott medarbetarskap är viktigt i den mänskliga tillväxtkommunen.
På bilden spelas det Kahoot med kluriga frågor därav alla mobiler.

Full koncentration på mobilen där det gäller att svara rätt och snabbt!

Kommuninformation med kommundirektör Ulf Svensson och HR-chef Åsa Johansson.
Ulf och Åsa informerade bl a om hur många besökare vi har i Gummifabriken. Teknikcenter tar emot ca 2000 barn & ungdomar per år, Campus Värnamos kompetensakademi kompetensutvecklar ca 1500 personer/år. Biobesöken i Värnamo har ökat från ca 18000 /år i gamla biografen till 53000 besökare i år under perioden 1/1 till 28/10, en tredubbling alltså! Biblioteket har ca 3-4000 besökare varje vecka och har lånat ut 70000 böcker i år. Madame ska servera 3000 julbord i år!

Niclas Stensson, utvecklingsstrateg, (och simmare) från Campus Värnamo intervjuar Värnamo Simsällskaps chefstränare Christoffer Arvidsson på temat ”Så bygger vi laganda i en individuell idrott” Ha kul, klara utmaningar tillsammans, gemensamma regler & mål och att göra saker tillsammans skapar trygghet och en trygg simmare presterar bättre.

Lars-Uno Åkesson från Campus Värnamo styr medarbetardagarna från scenen.
Här presenterar Lars-Uno årets huvudtalare, roliga och proffsiga Christina Stielli.

En väldigt inspirerande föreläsning om arbetsglädje. ”Glädje är en förmåga, inte ett tillstånd” Man kan alltså träna sig på att vara glad. Bl a utmanar Christina oss med frågan: ”Hur hanterar vi skiten i livet? Det är naivt att vara optimist och det är naivt att vara pessimist. Allt kommer inte att gå åt skogen och allt kommer inte att bli bra heller...”

Några punkter vi tar med oss:

  • Vi blir smartare av att göra något nytt varje dag
  • De flesta tycker det är jobbigt med förändringar, men det kan man träna på genom att göra något nytt varje dag. Det går bra med enkla saker som t ex byta kaffekopp eller stiga upp på andra sidan sängen..
  • När någon krisar finns det fyra H att tänka på: Håll om - Håll ut - Håll i - Håll tyst
  • Utsätts jag för ett problem som jag kan göra någonting åt då gör jag det genom att påverka, kan jag inte göra något åt det, då har jag inget problem och då får jag acceptera det som det är.

Glatt humör och många skratt i publiken.

Glädje, givande, roligt och underhållande är några av synpunkterna efter dagen.