Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2016-01-20

Rekordmånga utbildningar startar i augusti

Idag beviljade Yrkeshögskolemyndigheten fyra av fem utbildningsansökningar och i augusti startar nyheterna Integrationspedagog, Fastighetstekniker och Verktygsmakare på Campus Värnamo. Även Produktionsutveckling har fått förnyat förtroende och startar på nytt. Ansökningarna skrevs i samarbete med Jönköping University och är ett resultat av initiativ från näringslivet och kommunerna i Gnosjöregionen

- Det är en fantastisk utdelning att fyra av fem ansökningar beviljas och vi är oerhört glada att få förtroendet att genomföra dessa utbildningar och bidra med efterfrågad kompetens. Engagemanget från både näringsliv och offentlig sektor i regionen är en starkt bidragande orsak till dagens utfall, säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg på Campus Värnamo.

 

I augusti startar även högskoleutbildningarna 3D-teknik, Förskollärare för pedagogiskt verksamma liksom nyheterna Sjuksköterskeprogrammet och Socialpedagogprogrammet. Dessutom pågår Butikschefsprogrammet där nytt intag sker igen 2017. Yrkeshögskoleutbildningarna Fastighetsingenjör och Webbutvecklare .NET startar för andra gången och Gummifabriken kommer därmed fyllas med över 300 programstudenter till hösten.

 

- Att få genomföra 11 programutbildningar under 2016 är verkligen ett önskat läge. Vi har länge och konsekvent arbetat med kvalitet i både utbildningar och ansökningar och samtidigt byggt upp långsiktiga samarbeten med flera högskolor. Det är oerhört glädjande att Campus Värnamo på detta sätt kan bidra till regionens tillväxt, säger Enikö Ohlsson, verksamhetschef på Campus Värnamo.

Frågor besvaras av

Niclas Stensson
Utvecklingsstrateg
0370-37 79 24
niclas.v.stensson@varnamo.se