Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2015-03-30

Samarbete med Värnamo Folkhögskola

#teknikärkul

Från och med hösten kommer Campus Värnamo genom Gummifabrikens Teknikcenter att inleda ett samarbete med Värnamo Folkhögskola. 

Värnamo Folkhögskola startar en unik profil med fokus på hållbar utveckling och teknik. Den nya profilen miljö, teknik och samhälle är en del av det som kallas allmän kurs, en av sex kurser på Värnamo Folkhögskola.


- Fantastiskt roligt att kunna bidra med aktiviteter för studerande på Värnamo Folkhögskola och samtidigt stödja den långsiktiga kompetensförsörjningen inom tekniksektorn, säger Niclas Stensson utvecklingsstrateg hos Campus Värnamo. 

- Det är både viktigt, rätt och roligt att nu kunna starta en profil med koppling till regionen och den största näringen, säger Erik Engsbråten, rektor på Värnamo Folkhögskola. 

Gummifabrikens Teknikcenter bidrar med konstruktion, styrning och programmering i tre perioder under kommande läsår, med syfte att kursdeltagarna ska bygga moderna växthus. Konstruktion, styrning och programmering är aktiviteter som också passar in i de inriktningar som Teknikcentret genomför nu. 

Teknikcentrets tre inriktningar: 

3D-teknik, att skapa och få det utskrivet på våra 3D-skrivare. 

Lego, att lära och arbeta med tex mekanik, pneumatik (tryck), konstruktion, energi, styrning och programmering samt robotar. 

Skapa, att skapa med hjälp av material som används inom regionen som t.ex. tråd, plåt, wellpapp, plast och gummi. 

Mer om Värnamo Folkhögskolalänk till annan webbplats

Mer om allmän kurs och profilen miljö, teknik och samhällelänk till annan webbplats