Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2015-09-04

Silke Matussek, Teknikinspiratör

Vi på Campus Värnamo hälsar vår nya medarbetare Silke Matussek välkommen!

Nu har Silke Matussek tillträtt tjänsten som teknikinspiratör på Teknikcentret hos Campus Värnamo.

Silke har de sista 5 åren jobbat som handledare för barn och ungdomar på den ko

mmunala teknikskolan KomTek i Jönköping. Innan dess har hon drivit eget företag inom produktutveckling samt var anställd designer på bl.a. ett träleksaksföretag i Bangkok.Silke är uppväxt i Tyskland och kom till Sverige för 15 år sedan. Efter några år i Göteborg och Jönköping har hon nu valt Värnamo som arbetsort.


- Staden verkar ha en behaglig storlek. I mitt nya arbetslag har jag uppmärksammat en väldigt positiv öppenhet. Det är så lätt att trivas här.

På Teknikcentret löper förberedelserna på för fullt och om 2 veckor ska de första skolklasserna komma för att lära sig mera om programmering med hjälp av ett Legomaterial.


- Mitt mål är att vidareutveckla teknikcentret till ett eldorado för teknikintresserade barn och ungdomar. Här ska det vara platsen där unga upptäcker att teknik är kul samtidigt som kommande tekniknördar kan intensivt odla sitt intresse.På Teknikcentret tar vi emot förskole- och skolklasser under skoltid, barn och ungdomar som deltar i fritidskurser på kvällar eller skollov samt vuxengrupper som vill krydda sitt möte i Gummifabriken med en teknikaktivitet. Teknikcentret finns även på plats med praktiska teknikworkshops vid större kommunala evenemang.

Vi hälsar Silke välkommen till Värnamo kommun och Campus Värnamo!