Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2019-11-04

Storsatsning på plastutbildning! 

Fr v. Irfan Qadeer (JU), Lars-Uno Åkesson (Campus Värnamo), Özgur Seydibeyoglu (JU) och Joakim Widesheim (Polymercentrum)

Campus Värnamo, Tekniska högskolan i Jönköping, Polymercentrum i Anderstorp och åtta lokala företag satsar nu tillsammans på att öka kompetensen inom plastområdet.

Det är bl a KD Federsen i Värnamo, Thule och Emballator Lagan plast i Ljungby som är med och finansierar projektet. Satsningen ser ut så här, de redan befintliga utbildningarna kommer att få en större del polymerkunskap i programmet och det betyder att de ingenjörsstudenter som går ut om några år kommer att ha betydligt större kunskaper inom området.

Tekniska Högskolan i Jönköping har också knutit till sig lektorn Irfan Qadeer och polymerexperten Özgur Seydibeyoglu så nu finns den kompetens som behövs.

I en intervju i Värnamo Nyheter säger Torbjörn Egerhag, vd på KD Federsen i Värnamo:
- Det behövs fler ingenjörer som kan konstruera och designa i plast, plast är inget hot, plast är lösningen!
– Eftersom vi är i plastens Mecka och tillverkar mycket plastprodukter i området är det helt rätt att utbildningen finns här, säger Torbjörn Egerhag och fortsätter: Målsättningen är att Jönköping med omnejd ska bli bäst i Norden på att designa och konstruera i plastmaterial.