Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2016-09-09

Stort behov bakom årets yrkeshögskoleansökningar

Årets utbildningsansökningar bygger på initiativ från både näringsliv och offentlig sektor samt ett stort anställningsbehov inom fyra branscher. Totalt anger arbetsgivarna att de behöver anställa över 1000 personer med angivna kompetenser inom de närmaste 3-5 åren.

Campus Värnamo har lämnat in fyra utbildningsansökningar till Myndigheten för Yrkeshögskolan i samarbete med Jönköping University. Integrationspedagog, Fastighetsingenjör, Stödpedagog och Webbutvecklare .NET är utbildningar som startar i augusti 2017 om de beviljas.

- Det är fantastiskt roligt och givande för Campus Värnamo att vi får förtroendet att bygga, driva och utveckla utbildningar för regionen tillsammans med representanter för både näringsliv och offentlig sektor, säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg på Campus Värnamo.

Nytt för i år är ansökan att starta en utbildning på distans, Integrationspedagog. Blir utbildningen beviljad kommer den genomföras i samarbete med Nova Utbildning i Oskarshamn och täcker ett större anställningsbehov i både Småland och södra Sverige.

I årets ansökningsomgång har det lämnats in totalt 1306 ansökningar i landet.

- Det blir återigen tuff konkurrens om de statliga pengarna, konstaterar Niclas Stensson, men hoppas att den hittills lyckosamma strategin med att lämna in få ansökningar med hög kvalitet byggt på ett stort behov ska fortsätta ge bra resultat. 2015 fick Värnamo 80% av ansökningarna beviljade jämfört med rikets 31%.

Campus Värnamo är också samarbetspartner i en utbildningsansökan som TUC (Tranås Utbildningscentrum) har lämnat in för att bedriva yrkeshögskole-utbildningen Tandsköterska i Värnamo. Blir utbildningen beviljad kommer TUC tillsammans med Campus Värnamo att genomföra utbildningen i Gummifabriken och i samarbete med Folktandvården samt privata tandläkarmottagningar i regionen.

Myndigheten för Yrkeshögskolan lämnar besked om beslut i slutet av januari och om utbildningarna blir beviljade kommer de att starta i augusti 2017.

Frågor besvaras av
Niclas Stensson, utvecklingsstrateg 
0370-37 79 24
niclas.v.stensson@varnamo.se