Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2016-09-16

Sverige behöver fler ingenjörer, tekniker, innovatörer och entreprenörer!

Ofta hör vi att Sverige står inför en utmaning; det behövs flera ingenjörer, tekniker, innovatörer och entreprenörer. Företagen eftersträvar också en mångfald bland de sökande. I Teknikcentret i Gummifabriken finns ett av Sveriges 22 KomTek och det är bland annat här vi vänder trenden!

Under hösten genomförs fem KomTek-kurser i Teknikcentret. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig till Löda kretskort (åk 4-6), Bygga och programmera robotar (åk 6-9) och Skapa och skriv ut i 3D-skrivare (åk 6-9)

Se mer information på : www.campus.varnamo.se/teknikcenter/komteklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Hos oss är teknik spännande, lite hemligt, kreativt och kul, men inte svårt. Vi på KomTek utmanar och väcker nyfikenhet för teknikens härliga värld! Våra metoder bygger på att vi är medupptäckare på resan, det entreprenöriella förhållningssättet där att testa, prova, försöka, där inget är fel eller omöjligt är nyckelord och självklara för oss och det praktiska arbetet där vi nyttjar alla sinnen för att lära och förstå.

KomTek, den kommunala teknik- och entreprenörsskolan, är ingen egentlig skola utan en kommunal verksamhet som erbjuder fritidskurser och skolstöd. Föreningen KomTek i Sverige lanserar nu sin nya nationella hemsida på www.komtek.se. Välkomna att läsa om vad vi gör på våra 22 KomTek från norr till söder och om hur man kan starta ett KomTek! Ett inspirerande exempel finns i Ny Teknik:www.nyteknik.se/digitalisering/har-lar-de-sig-att-lara-barn-om-tekniklänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Frågor besvaras av Silke Matussek