Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2014-10-27

Tredje året för TED

TED MINT genomförs nu för tredje året på Campus Värnamo och Gummifabriken. I år är det Thule som är uppdragsgivare åt projektet där Tekniker, Ekonomer och Designers, TEDlänk till annan webbplats får arbeta tillsammans kring ett projekt som Thule vill ha hjälp med.

Thule Sweden AB ser mycket positivt på samarbetet mellan Campus Värnamo, KTH, JIBS och övriga universitet som deltar. De gångna årens samarbete har redan fått de efterlängtade effekterna, dvs. att studenter utanför Värnamoregionen, både nationellt och internationellt upptäcker vår region och blir intresserade av att genomföra sina examensarbeten ute på företagen runt Värnamo. I en förlängning kan detta också innebära en inflyttning till vår region.

Det är ett unikt koncept att blanda dessa tre fakulteter inom TED för att öppna upp ögonen på de deltagande studenterna, så att de kan få en bättre inblick i hur man arbetar ute i näringslivet.

  • Vi är väldigt positiva till denna möjlighet att få vara uppdragsgivare till årets upplaga av TED MINT. Vi på Thule har redan fått mycket positivt tillbaka från det studiebesök som KTH gjorde tillsammans med Campus Värnamo för några veckor sedan, berättar Anna Petersson, Human Resource Manager på Thule Sweden AB.

Följande nationaliteter är tillresande för just denna kommande TED-vecka. Georgien, Finland, Indien, Israel och USA. Fler nationaliteter finns med i projektet men de studerar idag på KTH eller JIBS i Jönköping. Sammanlagt kommer det att handla om runt 15 olika nationaliteter, så det är engelska som gäller hela veckan.

Nyheten för i år är att även studenter från

3D-Teknikprogrammetlänk till annan webbplats

Campus Värnamolänk till annan webbplats

kommer att vara deltagare, vilket

Lars-Uno Åkesson

, programansvarig på Campus Värnamo, ser mycket positivt på.

  • Jag är mycket stolt över att våra 3D-studenter i år är representerade. Det är ett ypperligt tillfälle för dem att möta internationella studenter och skapa ett nätverk, säger Lars-Uno.

Studenterna anländer till Gummifabriken måndagen 27 oktober för att under en spännande och intensiv vecka arbeta med Thules uppdrag i olika team. Gummifabriken som kreativa arbetsplats ska bidra till att höja innovationsförmågan, liksom mötet mellan studenter från olika discipliner.