Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2014-01-16

Utbildningen Produktionsutveckling startar på Campus Värnamo

Idag meddelande Myndigheten för Yrkeshögskolan att Campus Värnamo har beviljats att starta den ettåriga Yh-utbildningen Produktionsutveckling i augusti 2014. Tekniska Högskolan i Jönköping är utbildningsamordnare. 

- Vi gläds med företagen i Gnosjöregionen som får tillgång till en utbildning som genomförs lokalt och som bidrar till att möta det kompetensbehov som finns inom tillverkningsindustrin, säger Niclas Stensson, utvecklingsstrateg, Campus Värnamo. Företagen har visat på stort engagemang i arbetet med ansökan och får nu lön för mödan.

Produktionsutveckling är en Yrkeshögskoleutbildning på 1 år som vänder sig till de som har arbetslivserfarenhet från tillverkningsindustrin. Målet är att studenterna efter avslutad utbildning självständigt och på ett ansvarsfullt sätt ska kunna leda och koordinera utvecklingsprocesser inom produktionsteknisk verksamhet. Totalt erbjuds 35 utbildningsplatser med möjlighet att välja studieort i Värnamo, Nässjö eller Jönköping.

Tekniska Högskolan i Jönköping har tagit fram utbildningen i nära samarbete med några av norra Europas ledande teknikföretag som finns i regionen, så att den väl svarar mot företagens kunskapsbehov.

-  Kompetens inom produktionsutveckling är viktigt för att företagens ska stå sig i konkurrensen och fortsätta att utvecklas. Företagen har ett stort behov av utbildade medarbetare, säger Niclas Stensson, som varit i kontakt med flera av företagen i Gnosjöregionen som har ställt sig bakom ansökan.

Följande företag i Gnosjöregionen har engagerat sig i utbildningsansökan: 3M Sverige AB, AQ Enclocure Systems, BufabLann AB, Din Maskin AB, DS Smith Packaging AB, ESBE AB, Gnosjö Automatsvarvning AB, Hörle Automatic AB, Kinnarps AB, PLS & Sala Kaross AB, Proton Engineering AB, R-Man AB, Steelnova AB, Stolab Möbel AB, Thule Sweden AB och Trelleborg Automotive AB.

Frågor om utbildningen besvaras av:

Niclas Stensson

Campus Värnamo

 070-2717184

Torbjörn Matsson

Tekniska Högskolan i Jönköping

 070-953 36 06

Mer information om utbildningen finns på Campus Värnamos hemsida:

http://www.campus.varnamo.se/utbildningar/program/produktionsutveckling.htmllänk till annan webbplats