Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2016-08-26

Välkommen Samuel!

Samuel kommer att arbeta som huvudlärare för yrkeshögskoleutbildningarna Fastighetsingenjör och Fastighetstekniker.

Hej och välkommen Samuel, vem är du?
- Jag är en glad, positiv, lugn och trygg människa som är kreativ och tycker om nya utmaningar. Min fritid lägger jag på familjen, vårt hus och engagemang i Pingstförsamlingen som jag tillhör.

Var kommer du ifrån?
- Jag har framför allt växt upp på två orter. Ånäset, ett mindre samhälle på Västerbottens kusten och Odensbacken ett samhälle i sydöstra Närke. Efter gymnasiet flyttade familjen tillbaka till Västerbotten och i den vevan träffade jag min fru Annette. 1995 flyttade Annette och jag till Gnosjö på grund av jobb och 1998 flyttade vi till Hånger som ligger söder om Värnamo där vi blev kvar och bor idag.

Hur kommer det sig att du hamnade i Värnamo?
- Jag hamnade i Värnamotrakten på grund av jobb. Min farbror var pastor i Pingstförsamlingen i Gnosjö som behövde en ungdomsledare. Jag fick frågan och bestämde mig för att pröva och se om det var nått för mig. Det var också därför vi flyttade till Hånger. Pingstförsamlingen där behövde en pastor och frågade om jag var intresserad. Efter att ha jobbat som deltidspastor i 6 år gick jag tillbaka till att jobba som elektriker. Efter det har jag jobbat med ganska varierande uppgifter allt från resurs i grundskolan till fastighetstekniker, driftchef, kalkylator och en kort sväng som konsult. Den gemensamma nämnaren de sista 14 åren har dock varit byggnation, drift/underhåll eller skötsel av fastigheter.

Vilka mål har du framför dig och hur relaterar du dem till Gummifabriken?
-
Här på Campus Värnamo ska jag jobba som huvudlärare för yrkeshögskoleutbildningarna med fokus på fastigheter. Min förhoppning är att min erfarenhet, mitt engagemang och min kunskap ska få smitta av sig på andra och att det får människor att växa som individer och i kunskap. Det jag tar med mig till Gummifabriken.

Vilken är din upplevelse av Campus Värnamo och Gummifabriken?
- Jag känner redan att Gummifabriken är en kreativ plats där man ger utrymme för att tänka nytt och utanför boxen. Det skall bli riktigt spännande att få vara en del av den utveckling som ligger framför både Gummifabriken och Campus Värnamo.