Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2019-10-21

Värnamo kommuns guideportal en vinnare!

Fredag den 4 oktober utsågs Värnamo kommuns guideportal till årets guide! Priset delades ut av Malin Lundqvist, VD för InfoCaption i samband med User Forum i Göteborg

Värnamo kommun som arbetsgivare satsar mycket på digitalisering och har bland annat sjösatt ett kommunövergripande projekt ”Alla på banan”. Syftet med projektet är att höja den digitala kompetensnivån och på så sätt skapa en modern och attraktiv arbetsplats.
Projektet är ett samarbete mellan flera parter inom kommunen, bland annat HR-, utvecklings- och IT-avdelningen. Det bedrivs av Mikael Stenström, projektledare och Therese Thimberg, IT-pedagog på Campus Värnamo.

Tanken med guideportalen var att skapa en samlingsplats där kommunens ca 2800 anställda lätt kan hitta hjälp och stöd i sin vardag i exempelvis olika system. I portalen finns sökbara guider där man kan få svar på sina frågor. Där finns även ett urval av kompletta utbildningar med ett avslutande kunskapstest och allt detta är tillgänglig dygnet runt alla dagar!

- Från början var tanken att använda systemet som ett komplement till traditionella utbildningsinsatser, men det har visat sig fungera lika bra för självstudier. Det började med några få guider och har vuxit till en övergripande kommunportal. Portalen har fått ett positivt gensvar och efterfrågan för guider i fler system har ökat, säger Mikael Stenström, projektledare.

Läs hela pressreleasen här:PDF