Instagram logotyp
Visa sidor för...

NYHET:

2016-04-14

Vi hälsar Oscar Axelsson välkommen till Teknikcentret

Oscar Axelsson, Teknikcenteransvarig Campus Värnamo

Hej och välkommen Oscar, vem är du?

- Jag heter Oscar Axelsson och började jobba på Campus Värnamo Teknikcenter den 4 april. Jag är make, tvåbarnsfar, ortopedingenjör, tekniknörd, gitarrist, månskensbonde och jägare.

Var kommer du senast ifrån?

- Min bakgrund är som utbildad Leg. Ortopedingenjör. Efter utbildningen i Jönköping flyttade vi till Gamleby. Det hann bli 10 år på Västerviks sjukhus där jag jobbade kliniskt med att ta emot patienter och tillverka specialanpassade hjälpmedel. Under tiden jag jobbade i Västervik så började vi använda 3D scanners och CAM/CAM i tillverkningen av ortopedtekniska hjälpmedel. Detta intresserade mig mycket och jag fick möjlighet att specialisera mig på det området. Sommaren 2014 flyttade jag ”hem” igen och tog över mina föräldrars gård utanför Rörvik. De tre sista åren har jag jobbat som chef för TeamOlmeds CAD-avdelning med bas i Jönköping.

Hur kommer det sig att du hamnade i Värnamo och Teknikcentret?

- Det var en kombination av många saker, dels så tyckte jag att arbetsbeskrivningen passade mig väldigt bra. Sedan var jag sugen på att få testa något nytt efter 13 år i samma bransch, att det dessutom låg mycket närmre hemmet var ju ingen nackdel.

Vilka mål har du framför dig och hur relaterar du dem till Campus Värnamo och Teknikcentret?

- Det känns jättespännande att få vara med i arbetet med att utforma det ”nya” Teknikcentret som skall invigas sommaren 2017 med allt vad det innebär.

Vad ser du mest fram emot i din nya roll?

- Att jobba lokalt förankrat i regionen med den senaste tekniken känns kul. Jag har alltid trivts att jobba med barn och ungdomar, det gjorde jag även under min tid som Ortopedingenjör ett tag.

Tror du att du kommer att trivas här på Campus Värnamo och Gummifabriken?

- Ja absolut, det känns som ett lagom stort gäng med trevliga människor på Campus Värnamo. Mitt förra arbetslag satt utspridda över södra Sverige, det blir ju enklare när vi sitter på samma plats!