Additiv tillverkning

08 november 2021 - 14 januari 2022 8:00 - 17:00 Distans via Den digitala noden

Välkommen till kursen Additiv tillverkning, en vidareutbildning för dig som arbetar inom industrin. Kursen är för dig som vill kompetensutveckla dig om additiv tillverkning, en tillverkningsteknik som växer och tillhör morgondagen. Utbildningen ges på distans enligt konceptet som vi kallar Den digitala noden, vilket bland annat ger dig studiestöd och coachning. Startar vecka 45. Anmäl dig idag!

Syftet med kursen

Utbildningen syftar till att ge deltagarna en översikt inom 3D-tillverkning processer, fördelar och nackdelar, materialet för additiv tillverkning, samt olika exempel på tillämpningsområden.

Datum och plats

Kursen ges digitalt och du kan välja att läsa den när det passar dig. Under 10 veckor ges kursen med veckovisa handledningstillfällen. Den egna insatsen uppskattas till cirka 6 timmar per vecka. Kursen startar vecka 45.

Anmäl dig till kursen

Vi vill helst ha din anmälan två veckor innan kursstart. Din anmälan är bindande.
Anmälan sker via sidan Anmälan till kompetensutveckling på Högskolan i Gävles webbplats.

När Högskolan i Gävle fått din anmälan skickar de en bekräftelse till dig via e-post.

Målgrupp

Kompetensutveckling för dig som är yrkesverksam ingenjör inom tillverkningsindustrin eller för dig med motsvarande yrkeserfarenhet eller utbildning.

Mer information om kursen

Kursen ges digitalt och du kan välja att läsa den när det passar dig. Under 10 veckor ges kursen med veckovisa handledningstillfällen. Den egna insatsen uppskattas till cirka 6 timmar per vecka. Kursen startar vecka 45.

Samtliga föreläsningar är förinspelade för att ge dig maximal flexibilitet. Varje vecka ges ett livesänt seminarium/frågestund där du möter läraren.

Vid livesändningar och under hela utbildningen ger Campus Värnamo via konceptet Den digitala noden ett stöd för ditt lärande. Läs mer om det längre ner på sidan.

Efter kursen får du som kursdeltagare ett kursintyg. Det finns möjlighet att genomgå en muntlig examination om du önskar erhålla högskolepoäng, 2,5 hp för kursen.

Efter genomförd kurs finns det en möjlighet att läsa en påbyggnadskurs om ytterligare 2,5 hp.

Kursen är avgiftsfri.

Information om aktuell kurslitteratur får du i god tid innan kursen börjar och den bekostas av dig som deltagare/student.

Den digitala noden kallar vi konceptet som bygger på distansutbildning med närhet, allt med syfte att öka tillgängligheten av kvalificerad utbildning lokalt och regionalt men framför allt för att stödja dig i lärandet. Den digitala noden är ett internt projekt hos Campus Värnamo där vi i den här kursen samarbetar med Högskolan i Gävle.

Den digitala noden erbjuder dig kostnadsfritt följande:

  • Stöd och coachning i lärande
  • Lokaler för studier, både enskilt och i grupp
  • Livesändningar tillsammans med kurskamrater i närområdet med säker teknik
  • Nätverk och samhörighet med kurskamrater i närområdet
  • Teknisk support vid behov

Har du frågor?

Har du frågor om kursen, kontakta kursansvarig Sima Valizadeh, Högskolan i Gävle, via e-post sima.valizadeh@sandviken.se.

Har du frågor om konceptet Den digtala noden, ta kontakt med Lars-Uno Åkesson.

Skriv ut sidan