Lärarhack - Fortbildning i programmering för mellanstadielärare

05 november 2020 14:30 - 17:00 Teknikcenter
Närbild på en grupp vuxna pedagoger som arbetar vid en dator

#teknikärkul - Välkommen på lärarhack, en grundläggande utbildning för pedagoger i Scratch-programmering

Lärare och pedagoger – nybörjare, bjuds in till några timmar av inspiration och konkreta tips om hur man kan jobba med programmering och digitalt skapande i skolan.

Datum och plats

5 november 2020 klockan 14:30-17:00 via Teams.
Ta med: Dator eller iPad

För vem?

Lärare och pedagoger på mellanstadiet som nybörjare på programmering i Scratch.

Anmälan

Aktiviteten är fullbokad

Rymdkoden https://www.kodboken.se/start/kodaiskolan/rymdkoden är ett inspirerande skolmaterial i serieformat framtaget av Kodcentrum, Mattecentrum och Rymdstyrelsen. Materialet är ett rymdäventyr som innehåller frågor om rymden, kluriga matteuppgifter och programmering i Scratch. Du kommer att i workshops få testa datorfria idéövningar, datalogiska lekar och blockprogrammering i Scratch och vi tipsar om hur du kan jobba med materialet inom olika ämnen som matematik, teknik, samhällskunskap och NO.

Perina Stjernlöf från Rymdstyrelsen är med och berättar om Rymdkoden, materialet och rymden. Hon är en av författarna av detta material.

Rymden är ett bra tema att använda för programmering, eftersom det fascinerar många och dessutom fungerar bra att jobba ämnesintegrerat kring. Programmering handlar om att lösa problem, att klura och försöka hitta lösningar tillsammans och att förstå att det nästan aldrig finns ett rätt eller fel svar, utan flera möjliga lösningar. Det här försöker vi visa med våra programmeringsuppgifter och datorfria lekar som handlar om just problemlösning och kreativitet! berättar Lisa Söderlund, verksamhetschef på Kodcentrum och en av Rymdkodens skapare.

Max 25 deltagare för att aktiviteten ska kunna genomföras med hög kvalitet och säkerhet. Först till kvarn gäller.

Kostnadsfritt

Frågor besvaras av

Lena Bjuvensjö

Lena Bjuvensjö
Teknikinspiratör Teknikcenter

Aktiviteten är fullbokad

Skriv ut sidan