Instagram logotyp
Visa sidor för...

Studentcoach:

Hej!

Mitt namn är Hanna Hartikainen och jag arbetar som studentcoach här på Campus Värnamo. Förutom yrkeskunskaper har arbetsgivare andra förväntningar och krav på sina anställda. Vi lägger stor vikt vid din personliga utveckling under tiden hos oss. Mitt uppdrag är att coacha dig under studietiden, både individuellt och i grupp. Vi kommer att mötas i olika sammanhang. Redan första veckan träffar du mig när vi under lugna och trevliga former hälsar dig och övriga nya studenter välkomna som studenter på Campus Värnamo.


 

De utbildningar som bedrivs på Campus Värnamo är framtagna i nära samarbete med arbetslivet. Utöver kunskaper i teori och praktiska moment så efterfrågar arbetslivet även till stor del hur en anställd agerar utifrån ansvarstagande, drivkraft, samarbetsförmåga och lösningsfokus. Viktiga förmågor som du får en unik möjlighet att träna på under hela din utbildningstid hos oss!

Campus Värnamos studentcoach arbetar tillsammans med dig och dina studiekamrater för att utveckla förmågor utifrån de önskemål som arbetslivet har.

Vårt mål är att öka din anställningsbarhet så att du är väl förberedd med både yrkeskunskaper och en verktygslåda med utvecklade förmågor som gör dig rustad för arbetslivet.

Exempel på aktiviteter, temaföreläsningar och övningar:

  • Studieteknik, lärstilar
  • Gruppdynamik
  • Kommunikation
  • Feedback
  • Konflikthantering
  • Presentationsteknik
  • Våga tala
  • Hälsa
  • Prokrastinering – när du gör allt annat än det du vet att du borde!

Har du någon form av funktionsvariation och väljer att studera på Campus Värnamo ska du givetvis ha samma möjligheter att bedriva studier som övriga studenter. Läs mer här.

Studentcoachen arbetar också med:


Här nedan finner du en mängd tips som kan underlätta din studietid och hjälpa dig att utveckla din anställbarhet:

Studieteknik / Lärstilar: Varje höst har du som student möjlighet att gå på en föreläsning om studieteknik.

När man studera är det bra att ha en fungerande studieteknik. Alla är vi olika och vi alla har olika tekniker och metoder som fungerar bäst för sig själv. Det gäller att hitta sin stil och ha det klart för sig vad som funkar bäst för just dig.

Film tips om studera med eller utan studieteknik: Klicka här för att se filmenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Gruppdynamik: Gruppdynamikens roll i ett team är ett viktigt inslag i coachningen. Förståelsen för gruppen bidrar till att du agerar som en lagspelare och kan kommunicera framgångsrikt och vara lösningsfokuserad, även i konfliktsituationer. Ditt eget ansvarstagande är en grundförutsättning för god anställbarhet.

Våga tala:

Tycker du det är jobbigt och svårt att stå framför en grupp och hålla i redovisning. Här på Campus Värnamo har du möjlighet att tillsammans i en lite grupp öva och utmana dig själv. 

Boktips:

Talängslanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster skriven av Ulrika Axelsson 

Prokrastinering:

Har du svårt att organisera studierna eller skjuter upp pluggandet. Lunds Universitet har gjort en film om prokrastinering som är ca en timma lång, klicka på här för att komma till filmen
länk till annan webbplats

 

Kontakta gärna mig:

Hanna Hartikainen

Studentcoach
Telefon:
0370-37 79 78
E-post:
hanna.hartikainen@varnamo.se

 

Sidansvarig: Hanna Hartikainen