Instagram logotyp
Visa sidor för...

VAD TYCKER FÖRETAGEN OM 3D-TEKNIK:

Anders Alrutz, Ägare/CTO på Herber Engineering ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- Kontakterna med studenter är många och det är roligt med driv och teknikintresse hos dessa ungdomar. Jag har följt många av dem i sin yrkesbana och ser självklart möjlighet till rekryteringar.

- Vi på Herber Engineering har sett konkreta avtryck i verksamheten genom beräkningar, valideringar och produktkonfiguratorer från studenterna. Hos oss får studenterna praktisera momenten i verkligheten och vi får ta del av de senaste digitala verktygen som studenterna lär sig under
utbildningen.

Jörgen Johansson, delägare i IKV-Toolslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och ledamot i ledningsgruppen för 3D-teknik.

- Jag försöker hjälpa till att skapa en teknisk utbildning som är så intressant och stimulerande att studenterna längtar till varje ny dag i skolan.

- Jag har engagerat mig i utvecklingen av teknikutbildningarna på Campus Värnamo av rent egoistiska skäl — vi behöver tekniskt duktig personal som behärskar de ny moderna IT-programmen som vi använder för att utveckla, konstruera och producera moderna verktyg.

- När studenterna gör sin LIA-utbildning hos mig och andra företag kan man likna det med 8 veckors provanställning. Det har lett till att hälften av våra LIA-studenter fått jobb hos oss. Samtidigt får jag en bra inblick om vilken kunskap de tagit till sig och vad de tycker om utbildningen. Det ger mig många bra idéer till utveckling av utbildningarna."

Bengt Svensson, VD, R-man ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster, och ledamot i ledningsgruppen för 3D-teknik.

- I en alltmer hårdnande konkurrens behöver vi tekniskt kunnig personal som kan hjälpa oss med produktionstekniska lösningar för att vi skall kunna vara konkurrenskraftiga på en global marknad.

Irene Zeller, tidigare personalchef, Rapid Granulatorlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tidigare ledamot av ledningsgruppen för 3D-teknik.

- Det blir bra utbildning när flera företag sitter i programmets ledningsgrupp. Våra kompetenskrav vid nyanställning har t.ex. påverkat utbildningens innehåll.

- Vi utvecklar och tillverkar granuleringskvarnar som säljs över hela världen. Rapid är världsledande på detta. För att vi ska kunna behålla denna position behöver vi duktiga tekniker på alla nivåer. Därför behövs också högklassiga, tekniska utbildningar i vår närhet.Vilka krav vi ställer på de personer som ska anställas hos oss har påverkat utbildningens innehåll.

- Vi tycker också det är viktigt att utbildningarna speglar vilka intressanta och utvecklande jobb som finns inom industrin idag. I ledningsgruppen sitter andra företag som för fram sina idéer om en bra utbildning. Sammantaget skapar detta fantastiska förutsättningar för spännande, bra och verklighetsanpassade utbildningar.

Sidansvarig: Enikö Olsson