Instagram logotyp
Visa sidor för...

VAD TYCKER FÖRETAGEN OM FASTIGHETSTEKNIKER:

Mikael Nordholm, VD på Finnvedsbostäderlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster,
ordförande i utbildningens ledningsgrupp.

- Vi bygger in mer och mer teknik i våra fastigheter och den måste skötas. Utbildningen behövs för att kunna ta hand om och förstå våra hyresgästers behov av bra klimat i sitt boende och sina arbetsplatser. Man kan inte bara bygga klimatsmarta hus man måste även sköta dem klimatsmart, där kommer fastighetsteknikerna in.

- Behovet av kompetensen i branschen är mycket stort och Finnvedsbostäder räknar med att anställa tre till fem fastighetstekniker inom en femårsperiod. En fördel med de praktiska momenten i utbildningen är att man får chans att lära känna personerna, vi ser dem som potentiella framtida medarbetare. 

Niclas Johansson, projektchef i Region Jönköping på Bravidalänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster,
ledamot i utbildningens ledningsgrupp.

- En överlappande kompetens mellan installation och fastighetsdrift behövs och detta är delvis nytt. Utbildningen ger möjligheter för studenten att vara med och utveckla driften i fastigheter mot ett mer energieffektivt tänk eller vara med och installera eller drifta.

- Vi efterfrågar personer med kunskap om olika tekniska installationer såsom el, värme, kyla eller ventilation. Kompetens om olika system och hur de påverkar varandra samt förmåga att överblicka och åtgärda fel och brister är viktig.

Sidansvarig: Mari Persson