Instagram logotyp
Visa sidor för...

VAD TYCKER FÖRETAGEN OM SJUKSKÖTERSKA:

Åsa Johannesson, HR-chef Medicinsk vård, Region Jönköpings län

- När du blir sjuksköterska har du tagit steget in i ett brett och intressant yrke, där respektfullhet, lyhördhet, medkänsla, trovärdighet och integritet är viktiga värdeord.
Det finns stora möjligheter att utvecklas i yrket. Hälso- och sjukvården erbjuder hela tiden nya utmaningar inom olika specialiteter. Det finns också möjlighet till spännande arbeten utomlands. - -

Som sjuksköterska erbjuds du ett varierat arbete där möten mellan människor står i fokus. Rollen innebär också möjligheter att lära nytt under hela yrkeslivet.

- Vi behöver medarbetare med engagemang, intresse, nyfikenhet och empati. Välkommen till oss!

Gunnel Lundgren, Omsorgschef Omsorgsförvaltningen, Värnamo Kommun

- Det finns ett stort behov av fler sjuksköterskor. Vi har svårt att rekrytera idag och det delar vi med hela Sverige. Men om vi genomför utbildningen i vår del av regionen ger vi möjlighet för personer som bildat familj och är beroende av att vara nära hemma att kunna studera till sjuksköterska.

- Det finns flera fördelar med att ta emot studenter i de praktiska momenten. Det är mycket värdefullt att vi kan visa den avancerade och mångfacetterade vård som man bedriver inom kommunal hälso- och sjukvård. Det är en stimulans för kommunens verksamhet och ger input vad som diskuteras inom utbildningsväsendet och det är bra för framtida rekryteringar. Har man gjort sin praktik hos oss är det lättare att man vill komma tillbaka och arbeta efter utbildningen.

Sidansvarig: Enikö Olsson