Instagram logotyp
Visa sidor för...

VAD TYCKER STUDENTERNA OM 3D-TEKNIK:

Alexandar , fd student, berättar om vad jobbet som produktutvecklare och konstruktör innebär.

Zarah Darwish, fd student, berättar om utbildningen i Platsjournalen

Läs intervjunPDF

Jacob Lundin, delägare på BLB Industrieslänk till annan webbplats och tidigare student inom
3D-teknik. Jobbar med mjukvaruutveckling, försäljning av 3D-utskrifter och styrning av 3D-skrivare. 

Startade eget bolag innan examen, tog del av möjligheterna med Science Park i Gummifabriken och fick råd och tips för att utveckla idén och företaget. De hyrde också kontorsplatser i inkubatorn i Gummifabriken.

- Trevlig miljö att studera på Campus Värnamo, bra lärare, bästa skolan jag gått på!
Det är ett extremt stort intresse för branschen och det ökar varje dag.

Se intervju med Jacob här.länk till annan webbplats

Jakob Ogstedt, Konstruktör på APM August Pettersson ABlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tidigare student inom 3D-teknik

- Utan utbildningen hade jag inte kunnat ha det jobbet jag har idag. Under utbildningen spenderar man också mycket tid ute hos företag vilket gör att man får en bra bild av olika delar av konstruktörsyrket. Det kan skilja sig en del beroende på vart man jobbar. Idag jobbar jag med att konstruera mät och kontrollutrustning, framförallt mot bilindustrin.

- Campus Värnamo är en relativt liten skola vilket gör att man får en riktigt god kontakt med lärare och föreläsare under utbildningen. Campus Värnamo har också varit väldigt mån om att se till att de resurser som krävs skall finnas för elever med olika behov för att lyckas.

Jonas Sörell, Technical Consultant PLM Grouplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tidigare student inom 3D-teknik
- Utbildningen introducerar CAD-användning från grunden, vilket var ett stort plus för mig. Jag hade ingen som helst tidigare erfarenhet av CAD/konstruktion. Idag arbetar jag med det jag lärt mig under utbildningen, och fortsätter att utvecklas. Utbildningen på Campus Värnamo lade en stabil grund för mig att stå på. Därefter lade jag till ett tredje läsår på JTH.

- Idag håller jag utbildningar och ger teknisk support i programmet SolidWorks. 

- En av de främsta anledningarna till varför jag valde att studera i Värnamo var för att utbildningen är lokaliserad helt rätt. Inom räckhåll till många företag/industrier som arbetar med det Campus lägger fokus på. Med Campus Värnamos kontaktnät och utbud till flera olika praktikplatser ökar dessutom möjligheten till jobb direkt efter utbildning.

- En annan fördel var studentboendet med trevliga grannar och klasskamrater som gjorde att jag trivdes mycket bra även på fritiden. Det hela blir vad man gör det till!

Daniel Mattsson, tidigare student inom 3D-teknik

– I utbildningen arbetade vi med den senaste utrustningen och samma program som branschen. 

- Samarbetet mellan studenter, lärare och partnerföretag var väldigt bra. Under utbildningen hade vi näringslivsförlagda kurser (NFK) där vi kom ut på företag i branschen och gjorde projektarbeten.

– Med vår studentcoach diskuterade vi utbildningen, studierna, projekten och branschen. Studentcoachen uppmanade oss att ta kontakt om det var något vi funderarade på. Det har varit jättebra för min personliga utveckling.

Kalle Krantzén, Technical Consultant CAD PLM Grouplänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster och tidigare student inom 3D-teknik

- Redan en månad före min examen fick jag mitt drömjobb. Jag började jobba med teknisk support av CAD-analys hos MP Engineering (Numera PLM Group).

-När jag sökte utbildning letade jag efter någon som var konkret och verklighetsnära, där jag kunde utnyttja mitt intresse för teckning och konstruktionsritning. 3D-teknikutbildningen tyckte jag hade bättre upplägg än andra liknande utbildningar och dessutom lovades mycket praktikarbete.

-När jag ser tillbaka på de två utbildningsåren så kan jag konstatera att jag valde helt rätt program. Utbildningen har varit komprimerad utan slöseri med tiden. Det vi lärt oss har jag hela tiden upplevt som användbart.

-Dessutom har alla lärare, skolpersonal och handledare ute på företagen varit starkt engagerade och det har bidragit till en positiv och kul stämning. Resultatet har blivit att jag nu har en spetsutbildning inom produktutveckling med 3D, som redan gett mig jobb. Kan det bli bättre?

Joakim Svensson, tidigare student inom 3D-teknik

Efter sin avslutade 3D-teknikutbildning valde Joakim att gå ett tredje år på Tekniska Högskolan i Jönköping, påbyggnadskursen Teknikens Tillämpning med inriktning 3D-teknik.

- Jag tycker att de två åren på Campus i Värnamo var mycket effektiva och lärorika. Det bästa med utbildningen var den specialkunskap jag fick inom 3D och all tid ute på företagen.

-Utbildningen gav också en bra grund för tredje årets studier, som mest handlade om projektledning och ledarskap. Ämnen som är bra komplement till 3D-teknik och som ger mig goda möjligheter att jobba på olika nivåer i företagen. Sammanfattar jag de två åren på Campus Värnamo så tycker jag att det var en stimulerande skolmiljö med en härlig sammanhållning och bra gemenskap.

Sidansvarig: Enikö Olsson