Instagram logotyp
Visa sidor för...

VAD TYCKER STUDENTER & ALUMNER OM FASTIGHETSINGENJÖR:

Petra Stark, fd student på Energisamordnarutbildningen.
Petra jobbar idag som energitekniker på Nordomaticlänk till annan webbplats med uppgifter som
driftoptimering av fastigheter, sälj, projektledning och bollplank till kunder.
Se intervju med Petra här.länk till annan webbplats  

Jonathan Möller, fd student på Fastighetsingenjörsutbildningen.
Jonathan är teknisk förvaltare på Nyfosalänk till annan webbplats och jobbar med underhållsprojekt, förvaltningsavtal, ritningar m.m.

– Är man intresserad av teknik, energi, installationer och miljö så ska man absolut söka utbildningen! 100% av alla som tog examen i somras har fått jobb!
Se intervju med Jonathan här.länk till annan webbplats 

 

Fatima Kujevic, student på Fastighetsingenjörsutbildningen 

– Jag gick Samhäll på gymnasiet vilket skiljer sig väldigt mycket från den här utbildningen. Jag kände att jag ville testa på något nytt och hade hört väldigt gott om utbildningen.

– Utbildningen är väldigt bred, det finns mycket att välja på enligt mig. Man får inte bara en titel utan massvis med kunskap som sedan ger dig möjlighet att inrikta dig på det du vill arbeta med. Det är en väldigt rolig utbildning, där man får träffa nya människor som föreläser och ger inspiration inför framtiden.

- Den här utbildningen ligger väldigt nära sina framtida arbetsgivare. Många som föreläser för oss arbetar med just det vi pluggar till nu. Kontakten med dem är väldigt bra också, man kan ställa frågor och få väldigt bra svar tillbaka eftersom de kan sin grej. Studiebesök får man också åka på och där får man även en inblick i hur det kan se ut när man bygger nya byggnader och hur själva processen kan gå till.

- Själva Campus Värnamo tycker jag är en väldigt bra skola. Här är man väldigt nära sin klass men framförallt sina lärare, de finns där för en hela tiden och har man några funderingar så är det väldigt lätt att få tag på dem. Man märker tydligt att de vill att man lyckas och de frågar oftast en extra gång om man förstått det de undervisat om, vilket är jättebra! Campus Värnamo kanske inte är en stor skola men det är en skola med stort hjärta och höga ambitioner!

Sebastian Jonsson, Konstruktör på VVS-konstruktioner Rune Nyström KBlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

- Fördelen med utbildningen är att den är relativt bred, man får kunskap inom många olika områden och finns mängder av olika jobb man kan söka. Jag valde redan på min praktik att rikta in mig på ett arbete där man får skapa och det är det jag arbetar med idag.

- Största delen av arbetsuppgifterna är att beräkna och dimensionera de tekniska installationerna i en byggnad, för att sedan rita upp det i CAD. Men utöver det genomför jag även inventeringar och platsbesök. Inventeringarnas syfte är att få veta vilka tekniska komponenter som finns i befintliga byggnader.

- Den största fördelen med en mindre skola är att man får en personlig kontakt med lärare och övrig personal.

Jan Alam, tidigare student på Fastighetsingenjörsutbildningen 

– Jag hittade Fastighetsingenjör på Campus Värnamo, en tvåårig yrkeshögskoleutbildning som ger alla de kompetenser jag sökte.

– Vi fick ett brett kontaktnät redan från början och det var väldigt positivt att få skapa kontakt med branschen i ett så tidigt skede och samtidigt öka möjligheten att få LIA-plats (Lärande i arbete) längre fram under utbildningen.

- LIA:n gjorde utbildningen komplett, eftersom vi får testa våra kunskaper ute i verkligheten.

Sidansvarig: Enikö Olsson