Instagram logotyp
Visa sidor för...

VAD TYCKER STUDENTERNA OM FÖRSKOLLÄRARE:

Madeleine Friman, fd student, Pepparmyntans förskola

- Under hösten 2012 kände jag nu eller aldrig! Jag var motiverad, intresserad och i rätt fas i livet. Ett stort plus var att utbildningen skulle ske på hemmaplan, här på Campus Värnamo.

- Även dagsläget i samhället gjorde att jag kände att jag ville säkra min yrkesroll. Samtidigt så skriker samhället efter utbildade pedagoger/lärare och bristen är otroligt stor på just förskollärare och lärare i skolan! Dessutom fick  barnskötarna i Värnamo kommun ett väldigt bra och förmånligt erbjudande, nämligen att under studietiden (tre år) arbeta 50% och få 80% i lön.

- Det var otroligt bra att kunna kombinera arbete och studier och jag har utvecklats både som människa och pedagog och fått en annan syn och arbetssätt. En stor fördel är att ha sin egen arbetsplats som praktikplats. Samtidigt får man en otroligt givande och lärorikt tid då man får möjligheten att få se och arbeta på andra arbetsplatser/förskolor. För oss handlade det endast om åtta veckor, då vi validerades i vårt arbete vilket inte skulle göras på den egna arbetsplatsen.

Sidansvarig: Enikö Olsson