Instagram logotyp
Visa sidor för...

VÄLKOMMEN TILL DITT VÄRNAMO:

I västra delen av Småland ligger Värnamo - en charmig småstad med gott om caféer, uteserveringar, shopping och härlig natur. Orten är präglad av den entreprenöriella Gnosjöandan, sin historia inom möbeldesign och de många vattendragen. Kontakta gärna  Ditt Värnamolänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster om du har frågor eller funderingar kring din nya hemstad.

En aktiv ort

Vi kan stolt konstatera att du en ledig dag kan välja allt mellan en konstutställning på konst- och designcentret Vandalorum till att åka skidor i södra Sveriges största skidanläggning. Eller varför inte paddla kanot eller spendera en dag i trädtopparna på höghöjdsbanan? Kanske passar en avslappnad dag med shopping och en lunch på en uteservering vid vattnet bättre?

Ditt Värnamo

Ditt Värnamo är en del av Värnamo Näringsliv AB och verkar för att nyinflyttade ska trivas och utvecklas i Värnamo.

@ Gummifabriken

Campus Värnamo finns i en av Värnamo kommuns största tillväxtsatsningar, Gummifabriken, och det är nära till allt. Inom fem minuters promenad är du antingen vid stationen, i centrum, vid biblioteket eller studentbostäderna. Sedan 2013 är vi på plats i våra häftiga och omtyckta lokaler tillsammans med Värnamo Näringsliv, Science Park och branschorganisationer.

Omtyckt och kreativ miljö

Det finns gott om grupprum och undervisningssalar i olika varianter och studiemiljön är både lugn och kreativ. Huset är fullt av spännande möten och kulturaktiviteter med biostad, framträdanden på livescen, bibliotek i flera plan, en mysig restaurang och ett auditorium med olika typer av föreställningar och ett stort Teknikcenter.

Nära till allt

Om du har hemlängtan eller vill till storstaden så är kommunikationsmöjligheterna många. Värnamo ligger centralt i södra Sverige och du tar dig snabbt till din destination med bil, buss, tåg eller flyg. Stationen finns ett stenkast från Campus Värnamo och på två timmar når du Göteborg, Malmö eller Kalmar. Tågen går också till både Jönköping och Växjö, där du kan ta flyget.

För att läsa mer besök gärna: www.visitvarnamo.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Sidansvarig: Enikö Olsson