Instagram logotyp
Visa sidor för...

FORTBILDNING I PROGRAMMERING FÖR MELLANSTADIELÄRARE - LÄRARHACK


Välkommen på lärarhack - en utbildning för pedagoger i Scratch programmering

Lärare och pedagoger – nybörjare, alla som känner sig osäkra gällande programmering, alla som skulle välkomna sänkta trösklar osv – bjuds in till några timmar av inspiration och konkreta tips om hur man kan jobba vidare med programmering och digitalt skapande i skolan.

Rymdkoden https://www.kodboken.se/start/kodaiskolan/rymdkodenlänk till annan webbplats är ett inspirerande skolmaterial i serieformat framtaget av Kodcentrum, Mattecentrum och Rymdstyrelsen. Materialet är ett rymdäventyr som innehåller frågor om rymden, kluriga matteuppgifter och programmering i Scratch. Du kommer att i workshops få testa datorfria idéövningar, datalogiska lekar och blockprogrammering i Scratch och vi tipsar om hur du kan jobba med materialet inom olika ämnen som matematik, teknik, samhällskunskap och NO.

Perina Stjernlöf från Rymdstyrelsen är med och berättar om Rymdkoden, materialet och rymden. Hon är en av författarna av detta material.Rymden är ett bra tema att använda för programmering, eftersom det fascinerar många och dessutom fungerar bra att jobba ämnesintegrerat kring. Programmering handlar om att lösa problem, att klura och försöka hitta lösningar tillsammans och att förstå att det nästan aldrig finns ett rätt eller fel svar, utan flera möjliga lösningar. Det här försöker vi visa med våra programmeringsuppgifter och datorfria lekar som handlar om just problemlösning och kreativitet!
berättar Lisa Söderlund, verksamhetschef på Kodcentrum och en av Rymdkodens skapare.


Plats: Teknikcenter
Dag: 5:e november 2020
Tid: kl 14:30-17:00
Ta med: dator eller iPad


Det finns 25 lediga platser kvar. Sista anmälningsdag är den 4 november klockan 13.00.Webbansvarig: Enikö Olsson
Sidansvarig: