Instagram logotyp
Visa sidor för...

KOMTEK: KVÄLLSKURSER OCH LOVAKTIVITETER I TEKNIK


komtek logo
 • AKTUELLA KOMTEK KURSER - VÅREN 2020


  Teknikcenter erbjuder kvällskurser i teknik för skolungdomar.
  Kurserna går på vårdagar kl.17:00 - 18:30 eller 17:30 - 19:00.  Vårens kurser går v.9 - v.14  Under sportlovet erbjuder KomTek lovaktiviteten "Brädspels-workshop" för barn i åk 3-5 och "Designa gaming tillbehör" för ungdomar i åk 6-9.


  På fredag 14/2. har KomTek PROVA PÅ /ÖPPET HUS kl.15:00 - 17:00.
  Välkommen!

  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 6-9 KVÄLLSKURS: KONSTRUERA OCH SKRIV UT I 3D-SKRIVARE


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 6-9.
  Här får du arbeta med den senaste 3D-tekniken. Designa och skapa med hjälp av sk CAD-program och skriva ut dina modeller i någon av Teknikcentrets 3D-skrivare.

  Både du som är nybörjare eller gått kursen innan är välkommen.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: PROGRAMMERING I UNITY


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 6-9.
  Unity är en plattformen som ofta används av dataspel utvecklare. Här programmeras funktioner som score, high score och controlling med hjälp av programmeringsspråket C# (uttalas: see sharp).
  I kursen lär du dig en "bra att kunna"- uppsättning av kommandon i programmeringsspråket C#, skriver egen kod, leta upp "bugs" och bestämmer beteenden av dina spelkaraktärer.Kursen innehåller enkla övningar i programmering och passar dig som är nybörjare i Unity.
  Teknikcentrets datorer används under kursen.  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 4-6 KVÄLLSKURS: BYGG OCH PROGRAMMERA ROBOTAR


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 4-6.Du designar, bygger om och programmerar Legorobotar. Du kommer få genomföra både små och stora utmaningar och tävlingar för att du ska lära dig att styra roboten. Kursen avslutas med att du programmerar för ett robotuppträdande av något slag. Hur ska din robot se ut?Både du som är nybörjare eller programmerat tidigare är välkommen.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 3-5 KVÄLLSKURS: LEGO TECHNIC UPPDRAG


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.Med Lego Technic tar du dig an enkla uppdrag som t.ex. att bygga ett Tivoli till Lego gubbarna. Här utmanas din uppfinningsrikedom och din fantasi. Varje deltagare bygger sina egna unika modeller.
  Byggmaterialet är Lego Technic delar samt även motorer och datorer. Med hjälp av datorn kan din modell programmeras - sedan körs den automatisk.
  Till slut filmar du din konstruktion så att du kan visa dina skapelser för intresserade - långt efter du har plockat ner modellen.

  Under kursen används Lego Technic lådor och datorer som tillhör Teknikcenter.  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 2-5 KVÄLLSKURS: BYGG MOJÄNGER


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 2-5 i sällskap med en vuxen
  Tillsammans med mamma, farfar eller en vuxen kompis bygger barnen självsopande borstar, råttfällebilar och andra roliga prylar. Här lär sig alla att koppla el, få igång en motor eller sätta in en strömbrytare - på ett trevligt och underhållande sätt.
  Efter man har fått mojängerna att röra på sig med hjälp av limpistol, skaltång och lödkolv så finns det god tid att dekorera och designa.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: Bygg en infinity mirror


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.En kurs för tjejer och killar som gillar att pyssla och konstruera. Aktiviteten inleds med att lära sig löda för dig som inte gjort det innan.
  Sedan bygger vi en infinity mirror, ett ljusbord och en ljusskulptur av LED- tape. Vi sågar, limmar, skruvar, kopplar el, löder och fixar snygga design.
  Inga förkunskaper behövs.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • SPORTLOVET: BRÄDSPELS- WORKSHOP ÅK 3-5


  Biblioteket och Teknikcentret bjuder på en praktisk workshop där du kan tillverka egna spelpjäser för att piffa upp ett spel som du har hemma eller för att bygga ett komplett nytt spel.
  Du kan välja mellan olika aktiviteter som att konstnärligt färglägga träfigurer, försöka dig på en design av schackpjäser som ska skäras ut i laserskäraren eller rita spelmynt i 3D.

  Inga förkunskaper behövs. Deltagarna bjuds på frukt och vatten under aktiviteten.  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • SPORTLOVET: DESIGNA GAMING TILLBEHÖR ÅK 6-9


  Har du någon gång tänkt tanken, att det vore riktig bra med ett coolt ställ till hörlurarna – ett sådant som ser ut som om det kommer direkt från ditt dataspel…
  För att det ska bli verklighet kan du 3D- rita ett eget ställ och skriva ut i en av Teknikcentrets 3D- skrivare.

  Har du redan en hållare till hörlurarna så går det jättebra att rita upp något annat.

  Under workshopen får du introduktion i 3D- konstruktion och guidning av en erfaren handledare. Både du som är nybörjare och du som har ritat tidigare i programmet Fusion 360 är välkomna.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan

Sidansvarig: Oscar Axelsson