Instagram logotyp
Visa sidor för...

KOMTEK: KVÄLLSKURSER OCH LOVAKTIVITETER I TEKNIK


komtek logo
 • NYHET: 3D-KURS FÖR VUXNA


  Välkommen till en grundläggande kurs i 3D för vuxna. Kursen vänder sig till dig som är över 18 år och intresserad av 3D-teknik. Den kräver inga förkunskaper. Under kursens gång så kommer vi att gå igenom följande moment:1. Hur funkar en 3D-skrivare! Hur förbereder du en 3D-fil för att skrivas ut på bästa sätt2. Grunderna i 3D-modellering. Hur skapar du en konstruktion i ett 3D-program. Under kursen undervisar vi i programmet Autodesk Fusion 360. Programmet kan du ladda ner och använda på din dator hemma utan kostnad.3. Gör ett eget projekt som du tar från idé till prototyp. Kanske någon förbättring till din cykel? 
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • PÅSKLOVET: ELEKTRONISK MUSIK


  I en praktisk workshop bekantar du dig med en Quirkbot, en programmerbar minidator. Quirkboten kan skapa musik och roliga blinkeffekter. Flera Quirkbotsar kan samköras till en rolig musik och ljusshow.
  Med hjälp av strömledande färg testar du att skapa ett pianotangentbord. På papperspianot kan du sedan sätta ihop dina egna musiksnuttar. Du behöver inte ha några förkunskaper.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • PÅSKLOVET: MINECRAFT MUSIK OCH FÄRG


  Teknikcenter och Biblioteket bjuder in till en praktisk workshop där vi experimenterar med strömkretsar i verkligheten och i Minecraft. Det som funkar i Minecraft med hjälp av redstone-ledningar kan byggas i det verkliga livet med kablar, datorer och microcontroller. Du kommer att få testa båda delarna. Dessutom experimenterar vi om kablar kan ersättas med strömledande färg. Du behöver inte ha några förkunskaper om att koppla el men viss Minecraft vana är önskvärd.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan

Sidansvarig: Oscar Axelsson