Visa sidor för...

KOMTEK: KVÄLLSKURSER OCH LOVAKTIVITETER I TEKNIK


komtek logo
 • ÖPPET HUS PÅ KOMTEK


  Prova på aktivitet på KomTek
  söndag den 2:a september kl.11:00 - 17:00

  Kom och testa godbitarna av Teknikcentrets populära kurser för barn och ungdomar: skriv ut en Minecraft figur i våra 3D- skrivare, spela in en video som en YouTuber, programmera robotar för att klara labyrinten, sätt ihop en mini ficklampa eller lär dig programmeringsspråk. Testa så mycket du vill så länge du vill.
  Ingen föranmälan – drop in hela dagen för hela familjen. Välkommen!

  Plats: Teknikcenter på plan 2 i Gummifabriken Värnamo. Gratis inträde.

  Gummifabriken firar invigningen av auditoriet under helgen v.35. Det finns gott om roliga evenemang i hela huset. Läs mer...länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster
  Välkommen!

  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: BLI EN YOUTUBER


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 6-9.
  Nu är det din tur att skapa häftiga YouTube klipp! Du lär dig t.ex. hur du kan ha dig och samtidigt allt som händer på din dataskärm i samma filmruta. Du testar olika effekter och tekniska hjälpmedel som green screen.

  Under kursen producerar du ett antal filmklipp på ett tema som du själv väljer. Det kan vara instruktionsvideos, ”D oI tY ourself” hacks, test events eller allt som du tycker är intressant. Du är både skådespelare, moderator, regissör, kameraman, editor och webb redaktör för dina klipp. Vad vill du visa på din YouTube kanal?


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: SKRUVA ISÄR OCH BYGG IHOP


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.
  Du skruvar isär väckarklockor, datorer och motorer för att kolla hur sakerna ser ut inuti. Samtidigt lär du dig om delarnas uppbyggnad och funktion på ett praktiskt sätt.

  I andra delen på varje kurstillfälle löser du enkla uppdrag som t.ex. att bygga handdrivna vindrutetorkare med hjälp av Lego Teknik.
  Du bekantar dig med enkla mekaniska lösningar medan du bygger och testar. Det ger dig en grundläggande förståelse för mekanisk rörelseöverföring.

  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 6-9 KVÄLLSKURS: C# - PROGRAMMERING FÖR NYBÖRJARE


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 6-9.
  C#, uttalas ”see sharp”, är ett programmeringsspråk utvecklat av Microsoft. Språket används för att skapa både desktopbaserade eller internetbaserade applikationer, såsom datorspel eller e-shoppar.
  I kursen lär du dig textbaserad programmering i appen Visual Studio.
  Efter några introducerande övningar testar du att programmera olika funktioner av en miniräknare samt fixar datorspelet "Sten, sax, påse".
  Du behöver inte ha några förkunskaper för att gå kursen.

  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 2-5 KVÄLLSKURS: BYGG MOJÄNGER


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 2-5 i sällskap med en vuxen
  Tillsammans med mamma, farfar eller en vuxen kompis bygger barnen självsopande borstar, råttfällebilar och andra roliga prylar. Här lär sig alla att koppla el, få igång en motor eller sätta in en strömbrytare - på ett trevligt och underhållande sätt.
  Efter man har fått möjängerna att röra på sig med hjälp av limpistol, skaltång och lödkolv så finns det god tid att dekorera och designa.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 3-5 KVÄLLSKURS: MINECRAFT CITY VÄRNAMO


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.En kurs för tjejer och killar som gillar att skapa Minecraft världar och vill bygga Minecraft Värnamo tillsammans med kompisar. I Minecraft creative kan vi bygga huset du bor i, din gata eller varför inte hela kvarteret.Som kursavslutning kommer vi att skriva ut delar av Mincraft City Värnamo i våra 3D- skrivare. Både du som är nybörjare eller du som spelar mycket Minecraft är välkomna.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 4-6 KVÄLLSKURS: BYGG OCH PROGRAMMERA ROBOTAR


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 4-6.Du designar, bygger och programmerar Legorobotar. Du kommer få genomföra både små och stora utmaningar och tävlingar för att du ska lära dig att styra och programmera roboten. Kursen avslutas med att du programmerar för ett robotuppträdande av något slag. Hur ska din robot se ut?Både du som är nybörjare eller programmerat tidigare är välkommen.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 6-9 KVÄLLSKURS: SKAPA OCH SKRIV UT I 3D-SKRIVARE


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 6-9.
  Här får du arbeta med den senaste 3D-tekniken. Designa och skapa med hjälp av sk CAD-program och skriva ut dina modeller i någon av Teknikcentrets 3D-skrivare.
  Aktiviteten avslutas med att du och din grupp har vernissage och utställning i Teknikcenter, för att visa upp era egna 3D-modeller.Både du som är nybörjare eller gått kursen innan är välkommen.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan

Webbansvarig: Enikö Olsson
Sidansvarig: Oscar Axelsson