Instagram logotyp
Visa sidor för...

KOMTEK: KVÄLLSKURSER OCH LOVAKTIVITETER I TEKNIK


komtek logo
 • ÅK 3-5 KVÄLLSKURS: LÖD SÅ DET LYSER


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.En kurs för tjejer och killar som gillar att pyssla och konstruera. Aktiviteten inleds med att lära sig löda för dig som inte gjort det innan, sedan bygger vi projekt som kan bli en skulptur, lampa eller en leksak.Både du som är nybörjare eller gått andra kurser innan är välkommen.

  Anmälan för kursen öppnar den 1 augusti.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: ÅK 6-9 KVÄLLSKURS: HOMEPAGE DESIGN


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 6-9.Det här är en kurs för dig som vill lära dig att skapa din alldeles egna hemsida. Kursen går ut på att du får redskap och idéer till att skapa en webbsida och sen får du friheten att designa den som du vill och vilket innehåll den ska ha, här är det endast fantasin som sätter stopp!Anmälan till kursen öppnar den 1 augusti.


  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: PROJEKT I UNITY


  KomTek-kurs för tjejer och killar i årskurs 6-9.

  Under kvällskursens gång kommer du att lära dig grunderna i programmering. Kursen riktar sig till dig som vill ta ett kliv in i programmeringsvärlden och även till dig med tidigare erfarenhet som vill få en djupare förståelse för koncept inom programmering.

  Vi kommer använda oss av Unity - en plattform som ofta används för utveckling av datorspel. Programmeringsspråket är C#.

  Vid varje kurstillfälle kommer vi tackla nya små spelprojekt, och lära oss att lösa de problem som uppstår. Målet för sista kurstillfället är att visa upp de små projekt skapat längs vägen, ha kul och testa varandras spel.

  Efter att ha gått kursen har du lärt dig att skriva egen kod i C#, leta upp "bugs" och allmänt ha fått en djupare förståelse för hur datorer 'tänker'.

  Teknikcentrets datorer används under kursen.

  Anmälan till kursen öppnar den 1 augusti.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 6-9 KVÄLLSKURS: DESIGNA MED 3D


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 6-9.Gillar du att designa? Välkommen isåfall till en kurs där du får ta fram och använda din designsida och arbeta med den senaste 3D-tekniken. Du får designa och skapa med hjälp av ett så kallat CAD-program och sen får du skriva ut dina skapelser i någon av Teknikcenters 3D-skrivare.

  Både du som är nybörjare eller gått en 3D- kurs innan är välkommen.

  Anmälan för kvällskursen öppnar den 1 augusti.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • NYHET: ÅK 4-6 KVÄLLSKURS: ROBOTUPPDRAG


  KomTek-kurs för tjejer och killar i årskurs 4-6.Under varje kurstillfälle kommer du få ett uppdrag som du ska få din robot att utföra. Du får sedan tid på dig att fundera på hur du ska programmera din robot för att den ska klara uppdraget. Kanske ska roboten väcka dig på morgonen. Hur hade du programmerat din robot då?Både du som är nybörjare eller du som programmerat tidigare är välkommen.Anmälan till kursen öppnar den 1 augusti.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 3-5 KVÄLLSKURS: LEGO TECHNIC UPPDRAG


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.Med Lego Technic tar du dig an enkla uppdrag som t.ex. att bygga ett Tivoli till Lego gubbarna. Här utmanas din uppfinningsrikedom och din fantasi. Varje deltagare bygger sina egna unika modeller.
  Byggmaterialet är Lego Technic delar samt även motorer och datorer. Med hjälp av datorn kan din modell programmeras - sedan körs den automatisk.
  I slutet filmar du din konstruktion så att du kan visa dina skapelser för intresserade - långt efter du har plockat ner modellen.

  Under kursen används Lego Technic lådor och datorer som tillhör Teknikcenter.

  Anmälan för kursen öppnar den 1 augusti.

  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • MINECRAFT FORTSÄTTNINGSKURS


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.Det är kursen för dig som gillar bygga i Minecraft och vill ha större utmaningar. Gemensamt tar vi oss an att ladda ner mods, experimentera med olika shader och börja använda kommandoblocks.

  Efter kursen vet du hur man bygger lampor som tänds automatisk på natten, hur du sätter upp en automatisk ugn, hur du kommer till Månen för att samla koppar eller hur du tillverkar en resultattavla.
  Under kursen finns tid att snacka ”bästa Minecraft projekt jag har sett” eller ”coola ställen jag har upptäckt i Minecraft”.

  Helst ska du ha gått en KomTek Minecraft kurs innan och är van med tangentbordskontroller.

  Anmälning till kursen öppnar den 1 augusti.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ÅK 3-5 KVÄLLSKURS: MINECRAFT CITY VÄRNAMO


  KomTek-kurs för tjejer och killar årskurs 3-5.En kurs för tjejer och killar som gillar att skapa Minecraft världar och vill bygga Minecraft Värnamo tillsammans med kompisar. I Minecraft creative kan vi bygga huset du bor i, din gata eller varför inte hela kvarteret.Som kursavslutning kommer vi att skriva ut huset som du har byggt i Minecraft i våra 3D- skrivare. Både du som är nybörjare eller du som spelar mycket Minecraft är välkomna.
  Anmälan till kursen öppnar den 1 augusti.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • AKTUELLA KOMTEK KURSER - HÖSTEN 2020


  Teknikcenter erbjuder kvällskurser i teknik för skolungdomar.
  Kurserna går på vardagar kl.17:00 - 18:30 eller 17:30 - 19:00.


  Höstens kurser går v.37 - v.42

  Anmälning för höstens kvällskurser öppnar 1 augusti .
  Välkommen!

  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan

Sidansvarig: Oscar Axelsson