Instagram logotyp
Visa sidor för...

FÖRSKOLA 4 ÅR OCH ÄLDRE:

Aktiviteter för barn 4 år och äldre i förskolan.

Välkommen med din anmälan.

 • NYHET: LYFTKRANEN


  Alla har sett en lyftkran att förflytta tunga saker. Men hur funkar en lyftkran egentligen? Hur rör sig dom enstaka delarna som bommen och kroken?Barnen bygger en mekanisk modell av en lyftkran i Lego Duplo och lastar sedan klossar med hjälp av lyftkranen på ett lastbilsflak. I leken bekantar dom sig med vevmekanismer, skjutmekanismer och rotationsrörelser.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • SPRATTELGUBBEN


  Barnen bygger sprattelgubbar i wellpap. De färdiga sprattelgubbarna filmas. Barnen filmas också framför en green screen.
  I filmen träffar barnen den jättestora sprattelgubben. Vi pratar om ”liten” och ”stor” och hur det kan hända att en figur som får plats i din hand plötsligt är 3 gånger större än du själv.

  "Sprattelgubben" är en mycket praktisk aktivitet och lämplig för barngrupper upp till 7 barn.
   
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • TIVOLI


  På ett Tivoli finns många åkattraktioner som rör på sig. Barnen tittar närmare på hur en karusell är uppbyggd och får skapa egna karuseller. Kan man med hjälp av kugghjulen ändra färdriktning på karusellen? Påverkar kugghjulens storlek hur snabbt karusellen snurrar? Vi bygger gemensamt en karusell med jätte många kugghjul och kollar vad som händer.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • LILLA HUNDEN


  Barnen bygger en liten Legohund som kan snurra med ögonen. Genom att undersöka och testa mekanismen lär de sig hur remskivor fungerar.
  Går det att få hunden att snurra med det ena ögat åt andra hållet?
  Aktiviteten avslutas med att barnen bygger ett mekaniskt djur av återvinningsmaterial.

  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • MÄTBILEN


  Barnen får testa ett barnanpassat vetenskapligt arbetssätt genom att undersöka hur långt en bil rullar nedför en ramp. Vad påverkar bilens färd tex. startposition och lutning. Tillsammans testar barnen olika sätt att mäta en sträcka.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • ISHOCKEYSPELAREN


  Barnen bygger en hockeyspelare som kan skjuta med hjälp av kugghjul och en klubba. Därefter undersöker barnen hur svårt det är att göra mål på olika avstånd. De undersöker också hur långt de olika puckmodellerna går att skjuta. Aktiviteten avslutas med att barnen bygger fritt med Lego Duplo:
  Lämplig aktivitet för grupper som besöker Teknikcentret för första gången.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • VINDSNURRAN:


  Barnen bygger en vindsnurra och undersöker olika typer av vingar. Därefter får barnen i uppdrag att skapa egna vingar. Aktiviteten avslutas med att barnen bygger fritt med Lego Duplo.Lämplig aktivitet för grupper som varit i Teknikcentret tidigare.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan
 • GUNGBRÄDAN:


  Barnen bygger en gungbräda och undersöker sedan olika sätt för att få jämvikt på gungbrädan. Vidare jämför barnen olika föremåls vikt. Aktiviteten avslutas med att barnen bygger fritt med Lego Duplo.Lämplig aktivitet för grupper som besöker Teknikcentret för första gången.
  Läs mer om aktiviteten och gå till anmälan

Sidansvarig: Oscar Axelsson