Instagram logotyp
Visa sidor för...

WEBBUTVECKLARE .NET - distans:

Ansökan är stängd!

Som webbutvecklare inom .NET använder du den senaste tekniken för att skapa funktionella och dynamiska webbsystem. Du får lära dig att arbeta projektinriktat med fokus på ett kundorienterat affärstänkande där nytta, kvalitet och säkerhet är avgörande faktorer. Det här är en utbildning där du kan jobba med olika idéer samtidigt som du lär dig tekniken.

EFTERFRÅGAD YRKESROLL
Branschen har ett stort rekryteringsbehov och efter utbildningen kan du bland annat arbeta som webbutvecklare, applikationsutvecklare eller systemutvecklare med fokus på .NET och JavaScript. Som webbutvecklare har du en
av de bästa grunderna om du vill ta nästa steg i karriären som IT-arkitekt, projektledare, expert på infrastruktur eller verksamhetsutvecklare.

Din framtida yrkesroll kan innehålla uppgifter som att designa och utveckla säkra och skalbara webbtjänster som hämtar data från olika källor. Att skapa webbapplikationer med C# och SQL-server samt att skapa användarvänliga, moderna användargränssnitt med hjälp av HTML5, CSS3 och JavaScript är också kommande arbetsuppgifter.

UTVECKLING AV WEBB
I utbildningen lär du dig att arbeta med moderna webbsystem, deras utveckling och säkerhet. Du designar och bygger webbapplikationer med en testdriven utvecklingsmetodik. Du får också lära dig att använda moderna JavaScript-ramverk och att utveckla avancerade webbsystem med t ex ASP .NET MVC.

Som webbutvecklare arbetar du ofta i team och under utbildningen utmanas du att utveckla din samarbetsförmåga och anställbarhet. Du uppmuntras att arbeta lösningsfokuserat och ta eget ansvar för både den tjänst du säljer såväl som relationen till kund och den så viktiga användaren. Du får också kunskap och förståelse för gruppdynamikens betydelse för ett projekts resultat.

UTBILDNINGENS UPPLÄGG
Utbildningen sker på distans med träffar i Värnamo några gånger per termin. Undervisningen sker i form av föreläsningar, övningar och grupparbeten, dels via en digital lärplattform och dels på plats i Värnamo. Under utbildningen läser du också två företagsförlagda kurser, Lärande i arbete (LIA), där du får omsätta teoretiska kunskaper i praktisk handling ute på företag. Det innebär en möjlighet till direktkontakt med arbetsgivare och branschfolk och en god insikt i ditt framtida arbete redan under utbildningens gång.

Att studera på distans ger dig mer flexibilitet. Det innebär en stor frihet att studera när och hur du vill men också stort ansvar att lägga den tid som krävs på studierna. Medverkan på de fysiska träffarna i Värnamo är också en viktig del av den pedagogiska modell som utbildningens upplägg bygger på.

Jönköping University, Tekniska Högskolan, som är utbildningens huvudman, har i nära samarbete med företagen i branschen tagit fram utbildningens innehåll så att den direkt svarar mot marknadens kompetensbehov.

KURSER
År 1

 • Webbapplikation MVP, 50 yhp
 • Objektorienterad programmering med C#, 25 yhp
 • Dynamiska Webbsystem 1, 25 yhp
 • Dynamiska Webbsystem 2, 25 yhp
 • Affärsmannaskap för IT, 25 yhp
 • Moderna Webbapplikationer, 50 yhp

År 2

 • Webbapplikationer med realtidskommunikation, 50 yhp
 • Lärande i arbete 1, 50 yhp
 • Affärsutveckling för IT, 25 yhp
 • Examensarbete, 25 yhp
 • Lärande i arbete 2, 50 yhp

FAKTA:

Vad gör en webbutvecklare?PDF Tre personer ger sin bild av yrket.

Vad tycker företagen?​
Vad tycker studenterna
?

Yrkeshögskolepoäng:
400 YH-poäng (2-årig yrkeshögskoleutbildning)

Utbildningsstart
I augusti 2019

Studietakt
Helfart

Studieort
Värnamo

Utbildningsform
Distans med regelbundna fysiska träffar på Campus Värnamo.

Antal platser
20

Utbildningens huvudman
Jönköping University, Tekniska Högskolanlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Förkunskapskrav
Grundläggande behörighet samt
Särskild behörighet: Ma2a/b/c och Programmering 1 eller motsvarande.

Om du saknar den särskilda behörigheten kontakta studie- och yrkesvägledare i din hemkommun. För dig som är folkbokförd i Värnamo kommun ska du kontakta Karin Sjögren 0370-37 70 53, karin.m.sjogren@edu.varnamo.se

Frågor om behörighet kan besvaras av
Per-Olof Nordmark.

Urval
Urval görs utifrån särskilt prov som testar den sökandes förutsättningar att kunna tillgodogöra sig utbildningen.

Urvalsprovet erbjuds vid följande tillfällen: 15 maj kl. 17:00-18.30, 25 maj kl. 11:00-12:30, 25 maj kl. 14:00-15:30

Anmälan
Till anmälan

Examen
Yrkeshögskoleexamen Webbutvecklare.NET

Utbildningskatalog
Bläddra i katalogenlänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Kontaktperson
Veronica Sandkvist
Martin Elvin

Sidansvarig: Martin Elvin