Partnerskap för industrin

Partnerskapet bidrar till industriföretagens kompetensförsörjning genom att kostnadseffektivt, utifrån behov, kartlägga, samordna och genomföra kompetensutveckling och långsiktiga utbildningsinsatser. Samordnas av en gemensamt finansierad kompetenscoach.

Vill du veta mer?

Vill du och ditt företag också ha en egen kompetenscoach och bli medlemmar i partnerskapet? Ta kontakt så berättar vi mer om hur du går vidare eller lämna en intresseanmälan.

Aktuella utbildningar

 • nov 16
  Två kvinnor står och tittar ner i en iPad ute i en industrilokal. Verktygskunskap 3 - kurs inom Verktygsteknik Välkommen till kursen Verktygskunskap 3 som ger kunskaper i efterbearbetning och underhåll av verktyg. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Verktygsteknik som genomförs i Växjö med start den 16 november. Anmäl dig idag, dock senast andra november.
 • sep 02
  Projektmetodik och projektstyrning - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till kursen Projektmetodik och projektstyrning som ger färdigheter i att planera, genomföra, presentera och utvärdera projekt. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo/ Jönköping/alternativt online p.g.a. coronarestriktioner med start den 2 september. Anmäl dig idag, dock senast 16 augusti.
 • sep 03
  Produktionsutveckling 2 - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till Produktionsutveckling 2 som ger kunskaper och förståelse för produktion. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo/ Jönköping/alternativt online p.g.a. coronarestriktioner med start den 3 september. Anmäl dig idag, dock senast 16 augusti.
 • okt 08
  Automatisering och robotisering - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till kursen Automatisering och robotisering som ger kunskaper och förståelse för automatiserad och robotiserad produktion. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo/ Jönköping (eventuellt online p.g.a. coronarestriktioner) med start den 8 oktober. Anmäl dig idag, dock senast 20 september.
 • okt 22
  Form- och lägestoleranser fördjupning Välkommen till Form- och lägestoleranser, en fördjupningsutbildning för dig som har behov av kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 22 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 15 oktober.
 • okt 22
  Föreläsning "Arbetsplatsen efter pandemin" med Göran Adlén Välkommen till "Arbetsplatsen efter pandemin", en föreläsning för dig som vill veta mer om hur arbetsplatsen förändrats när vi nu ska öppna samhället igen. Göran Adlén är en av Sveriges mest eftertraktade föreläsare och vi kan nu erbjuda ett unikt tillfälle för er att höra honom. Föreläsningen genomförs online den 22 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, först till kvarn gäller! Sista anmälningsdatum 20 oktober.
 • okt 26
  Plaster i en cirkulär ekonomi Välkommen till Plaster i en cirkulär ekonomi, en utbildning för dig som behöver veta mer om plaster i ett cirkulärt kretslopp. Utbildningen genomförs online den 26 oktober och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • okt 27
  Frukostmöte - Mötesplats Industri Nu lanserar vi Mötesplats Industri!Ni bjuds härmed in till ett frukostmöte i Partnerskapets regi. Under formen Mötesplats Industri träffas vi för att diskutera viktiga och aktuella frågor som rör industrin i vår region. Temat för detta frukostmötet är "Hur stärker vi vår position som attraktiv arbetsgivare?"
 • nov 02
  Truckförarutbildning, truckkort A och B Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 2 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 26 oktober.
 • nov 03
  Truckutbildning A+B Välkommen till Truckutbildning A+B, en utbildning för dig som behöver truckort A+B. Utbildningen genomförs i Växjö under två dagar den 3 november och 17 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast den 22 oktober.
 • nov 03
  Traversutbildning Välkommen till Traversutbildningen, en utbildning för dig som använder eller kommer att använda någon form av lyftanordning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 3 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 27 oktober.
 • nov 09
  Ritningsläsning ISO128 grundutbildning Välkommen till Ritningsläsning enligt ISO128, en grundutbildning för dig som behöver hantera ritningar av olika slag. Utbildningen genomförs i Värnamo den 9 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 2 november.
 • nov 09
  Värt att veta om bioplaster Välkommen till Värt att veta om bioplaster, en utbildning för dig som behöver veta mer om möjligheter och begränsningar med bioplaster. Utbildningen genomförs online den 9 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • nov 11
  Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi Välkommen till Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi. En utbildning för dig som arbetar eller kommer arbeta med förbättringsarbete. Utbildningen genomförs i Värnamo den 11 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • nov 11
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra förmiddagar den 11 november, 17 november, 19 november och 22 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast fjärde november.
 • nov 11
  Livscykelanalys för plast Välkommen till kursen Livscykelanalys för plast, en utbildning för dig som behöver grundläggande kunskap om livscykelanalys (LCA) för plast. Utbildningen genomförs online den 11 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • nov 11
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddgar den 11 november, 17 november, 19 november och 22 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast fjärde november.
 • nov 15
  Traversutbildning Välkommen till Traversutbildningen, en utbildning för dig som använder eller kommer att använda någon form av lyftanordning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 15 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 8 november.
 • nov 16
  Mätteknik, grundutbildning Välkommen till grundutbildning i mätteknik, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om att mäta utifrån ritningsunderlag. Utbildningen genomförs på EPIC Innovation & Technology Center i Växjö den 16 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 9 november.
 • nov 17
  Truckförarutbildning, truckkort A och B Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 17 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 10 november.
 • nov 17
  Traversutbildning Välkommen till Traversutbildningen, en utbildning för dig som använder eller kommer att använda någon form av lyftanordning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 17 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 10 november.
 • nov 17
  Ledarskap vid organisationsförändring Välkommen till Ledarskap vid organisationsförändring, en föreläsning för dig som är ansvarig ledare vid organisationsförändringar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 17 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 10 november.
 • nov 18
  Ledarskap för första linjens ledare Välkommen till Ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs online den 18 november, 30 november, 8 december och 16 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 11 november.
 • nov 24
  Truckförarutbildning, truckkort A och B Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 24 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 17 november.
 • nov 26
  Form- och lägestoleranser grundkurs Välkommen till Form- och lägestoleranser, en grundutbildning för dig som har behov av kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 26 november och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 19 november.
 • nov 26
  Två kvinnor står framför en LEAN-tavla där de skriver och uppdaterar informationen på tavlan. LEAN - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till LEAN, kursen som ger kunskap om effektivisering inom produktion. LEAN är en kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling och genomförs till största delen i Värnamo respektive Jönköping, men även ett par tillfällen i kombination med studiebesök.
  Kursen startar den 26 november. Anmäl dig idag, dock senast 12 november.
 • nov 26
  Produktionsutveckling 1 - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till Produktionsutveckling 1 som ger kunskaper och förståelse för produktion. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo/ Jönköping/ alternativt online p.g.a. corona-restriktioner med start den 26 november. Anmäl dig idag, dock senast 8 november.
 • nov 29
  Grundläggande kvalitetsutbildning Välkommen till Grundläggande kvalitetsutbildning, en utbildning för dig som behöver veta mer om kvalitetsarbete i tillverkningsindustrin. Utbildningen, som är uppdelad på två halvdagar genomförs i Värnamo den 29 november och 13 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag!
 • dec 01
  Truckutbildning A+B Välkommen till Truckutbildning A+B, en utbildning för dig som behöver truckort A+B. Utbildningen genomförs i Växjö under två dagar den 1 december och 8 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast den 19 november.
 • dec 01
  Förbättringsarbete i fokus- fortsättningskurs Välkommen till Förbättringsarbete i fokus, en fortsättningskurs för dig som arbetar som förbättringsledare eller motsvarande. Utbildningen genomförs i Värnamo den 1 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • dec 02
  Arbetsmiljö och säkerhet Välkommen till Arbetsmiljö och säkerhet, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om krav inom arbetsmiljöområdet. Utbildningen genomförs i Värnamo den 2 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 25 november.
 • dec 02
  Effektivare ställ med SMED, introduktion Välkommen till Effektivare ställ med SMED, en grundkurs om metoden SMED för dig som arbetar med omställningsarbete i maskiner. Utbildningen genomförs i Värnamo den 2 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • dec 03
  Grupputveckling - kortkurs Välkommen till Grupputveckling, en kortare utbildning för dig som leder andra. Utbildningen genomförs i online den 3 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 26 november.
 • dec 06
  Teams grundutbildning Välkommen till Teams 1, en grundutbildning för dig som behöver komma igång med Teams. Utbildningen genomförs online på förmiddagen den 6 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 29 november.
 • dec 06
  Teams- fortsättningskurs Välkommen till Teams, en fortsättningskurs för dig som vill lära dig mer funktioner och inställningar i Teams. Utbildningen genomförs online på eftermiddagen den 6 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 29 november.
 • dec 07
  Ritningsläsning ISO128 grundutbildning Välkommen till Ritningsläsning enligt ISO128, en grundutbildning för dig som behöver hantera ritningar av olika slag. Utbildningen genomförs i Växjö den 7 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 30 november.
 • dec 07
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 7 december, 9 december, 14 december och 16 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 30 november.
 • dec 07
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 7 december, 9 december, 14 december och 16 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 30 november.
 • dec 08
  Truckförarutbildning, truckkort A och B Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 8 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 1 december .
 • dec 09
  Säljföreläsning 2 "Hur gör de bästa avslutarna?" Välkommen till en ny föreläsning inom sälj inriktad mot industrin, ett tillfälle för dig som vill lära dig hur de bästa avslutarna agerar. Utbildningen genomförs både i Värnamo och online den 9 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Du som deltog på den första delen av föreläsningen den 28 september är varmt välkommen igen, om du tar med dig minst en kollega eller vän som inte deltog!
 • dec 14
  Truckförarutbildning, truckkort A och B Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 14 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 7 december.
 • dec 14
  Projektledning "Planera projekt" Välkommen till en 3-dagarskurs i projektledning, en utbildning för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt. Utbildningen genomförs i Värnamo den 14, 15 och 16 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 7 december.
 • dec 15
  Truckförarutbildning, truckkort A och B Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 15 december och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 8 december.
 • jan 12
  Ledarskap för första linjens ledare Välkommen till Ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 12 januauri, 19 januari, 2 februari och 23 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 5 januari.
 • jan 18
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra förmiddagar den 18 januari, 20 januari, 25 januari och 27 januari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 11 januari.
 • jan 18
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddagar den 18 januari, 20 januari, 25 januari och 27 januari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 11 januari.
 • jan 19
  Teams grundutbildning Välkommen till Teams 1, en grundutbildning för dig som behöver komma igång med Teams. Utbildningen genomförs online på förmiddagen den 19 januari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 12 januari.
 • jan 19
  Teams- fortsättningskurs Välkommen till Teams, en fortsättningskurs för dig som vill lära dig mer funktioner och inställningar i Teams. Utbildningen genomförs online på eftermiddagen den 19 januari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 12 januari.
 • jan 26
  Ledarskap vid organisationsförändring Välkommen till Ledarskap vid organisationsförändring, en föreläsning för dig som är ansvarig ledare vid organisationsförändringar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 26 januari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 19 januari.
 • jan 27
  Säljföreläsning 3 "Den rätta gnistan" Välkommen till en ny föreläsning inom sälj inriktad mot industrin, ett tillfälle för dig som behöver få en bra start på det nya säljåret. Utbildningen genomförs både i Värnamo och online den 27 januari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Du som deltog på någon av de första delarna av föreläsningen den 28 september eller 9 december är varmt välkommen igen, om du tar med dig minst en kollega eller vän som inte deltog!
 • feb 01
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 1 februari, 3 februari, 8 februari och 10 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 25 januari.
 • feb 01
  Arbeta effektivt i Excel - fortsättningskurs Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra halvdagar den 1 februari, 3 februari, 8 februari samt 10 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 25 januari.
 • feb 02
  Arbetsmiljö och säkerhet Välkommen till Arbetsmiljö och säkerhet, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om krav inom arbetsmiljöområdet. Utbildningen genomförs i Värnamo den 2 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 26 januari.

Kontaktpersoner

Vi tar emot utbildningsbehov och besvarar dina frågor.

George Adanko

George Adanko
Kompetenscoach
Partnerskapet och
Kompetensutveckling Småland