Partnerskap för industrin

Partnerskapet bidrar till industriföretagens kompetensförsörjning genom att kostnadseffektivt, utifrån behov, kartlägga, samordna och genomföra kompetensutveckling och långsiktiga utbildningsinsatser. Samordnas av en gemensamt finansierad kompetenscoach.

Vill du veta mer?

Vill du och ditt företag också ha en egen kompetenscoach och bli medlemmar i partnerskapet? Ta kontakt så berättar vi mer om hur du går vidare eller lämna en intresseanmälan.

Aktuella utbildningar

 • sep 01
  Projektmetodik och projektstyrning - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till kursen Projektmetodik och projektstyrning som ger färdigheter i att planera, genomföra, presentera och utvärdera projekt.
  En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo/ Jönköping med start den 2 september.
  Anmäl dig idag, dock senast 18 augusti.
 • dec 12
  Foto på en datorskärm med med ett CAD-program som är öppet. En man som är suddig sitter och jobba med CAD-filen. Maskinkunskap spånskärande bearbetning, 25 Yhp Nu har du möjligheten att delta i kurs på tom plats för en del av våra Yh-utbildningar som har lediga platser. Det är en fin möjlighet för dig eller dina medarbetare att ta del av kompetens som efterfrågas av branschen.Kursen syftar till att ge kunskaper om och färdigheter i att bereda och förbereda spånskärande bearbetning i konventionella och styrda verktygsmaskiner på ett säkert sätt. Kursen syftar även till att ge kunskaper om efterbearbetning, felsökning samt optimering och underhåll för spånskärande bearbetning.
 • jan 16
  Materialkunskap - metall, 25 Yhp Nu har du möjligheten att delta i kurs på tom plats för en del av våra Yh-utbildningar som har lediga platser. Det är en fin möjlighet för dig eller dina medarbetare att ta del av kompetens som efterfrågas av branschen.Kursen syftar till att ge fördjupade kunskaper om vanligt förekommande metalliska material inom verktygstillverkning och reparation samt inom industriproduktion och dess produkter. Kursen syftar även till att ge den studerande färdigheter att välja verktygsmaterial utifrån ett kvalitets- och hållbarhetsperspektiv.
 • jan 20
  Fyra glada kvinnor poserar i arbetskläder inne i en industri. Ledarskap - kurs inom Produktionsutveckling Välkommen till Ledarskapskursen som ger kunskap att hantera olika situationer och människor i relation till företagets organisation och mål. En kurs inom yrkeshögskoleutbildningen Produktionsutveckling som genomförs i Värnamo alternerande i Jönköping med start den 20 januari 2023.
  Anmäl dig idag, dock senast 20 december.
 • jan 23
  Grundläggande kvalitetsutbildning Välkommen till Grundläggande kvalitetsutbildning, en utbildning för dig som behöver veta mer om kvalitetsarbete i tillverkningsindustrin. Utbildningen, som är uppdelad på två halvdagar genomförs i Värnamo den 23 januari och 6 februari och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag!
 • jan 25
  Ritningsläsning grundutbildning ISO128 Välkommen till grundutbildningen i Ritningsläsning ISO128, en utbildning för dig som behöver läsa och tyda ritningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 25 januari och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 18 januari.
 • jan 26
  Formsprutning helt enkelt - för "chefen"- Fullbokad! Välkommen till denna formsprutningskurs, en grundläggande utbildning för dig som vill få en förståelse kring formsprutning och dess möjligheter och begränsningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 26 januari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 19 januari.
 • jan 31
  Grundläggande elsäkerhet för icke elektriker Välkommen till en grundläggande utbildning inom elsäkerhet för dig som inte är elektriker men som arbetar i elintensiv, industriell miljö. Utbildningen genomförs i Värnamo den 31 januari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 25 januari.
 • feb 01
  Mätteknik grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Mätteknik, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om att mäta utifrån ritningsunderlag. Utbildningen genomförs i Värnamo den 1 februari och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 25 januari.
 • feb 02
  Lift- och fallskyddsutbildning- Fullbokad! Välkommen till Lift- och fallskyddsutbildning, en utbildning för dig som använder lift i någon form i ditt arbete. Utbildningen genomförs i Värnamo den 2 februari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 26 januari.
 • feb 07
  Juridikkurs för industriföretag - Extra platser digitalt! Välkommen till juridikkurs för företag, en utbildning för dig som arbetar med kunder och avtal på ditt företag . Utbildningen genomförs i Värnamo och digitalt (hybrid) och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 1 februari.
 • feb 08
  Arbetsrätt och arbetsmiljö för industriföretag-fullbokad! Välkommen till Arbetsrätt och arbetsmiljö för industriföretag, en utbildning för dig som hanterar anställda i din arbetsroll. Utbildningen genomförs i Värnamo den 8 februari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 1 februari.
 • feb 09
  Juridikkurs för industriföretag (Extra platser digitalt!) Välkommen till juridikkurs för företag, en utbildning för dig som arbetar med kunder och avtal på ditt företag . Utbildningen genomförs i Värnamo och digitalt (hybrid) och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 3 februari.
 • feb 13
  Lift- och fallskyddsutbildning- Fullbokad! Välkommen till Lift- och fallskyddsutbildning, en utbildning för dig som använder lift i någon form i ditt arbete. Utbildningen genomförs i Värnamo den 13 februari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 6 februari.
 • feb 14
  Truckförarutbildning A+B- Fullbokad! Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 14 februari och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 7 februari.
 • feb 15
  Ritningsläsning grundutbildning ISO128 Välkommen till grundutbildningen i Ritningsläsning ISO128, en utbildning för dig som behöver läsa och tyda ritningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 15 februari och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 8 februari.
 • feb 16
  Effektivare ställ med SMED Välkommen till Effektivare ställ med SMED, en grundutbildning om metoden SMED för dig som arbetar med omställningsarbete i maskiner. Utbildningen genomförs i Värnamo den 16 februari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 9 februari.
 • feb 21
  SharePoint II Välkommen till denna 2-dagarsutbildning i SharePoint, en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i SharePoint. Utbildningen genomförs online den 21 februari och 28 februari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 11 februari.
 • feb 22
  Projektledning och ledarskap (3 dagar) Välkommen till en 3-dagarskurs i projektledning och ledarskap! Utbildningen är till för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt och även praktiska tips och verktyg hur du ska leda ditt projektteam. Utbildningen genomförs i Värnamo den 22-23 februari samt 2 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 15 februari.
 • feb 23
  Form & Läge - grundutbildning Välkommen till Form- och lägestoleranser, en grundutbildning för dig som har behov av kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 23 februari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 16 februari.
 • feb 23
  Ledarskap för första linjens ledare- Fullbokad! Välkommen till Ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 23 februari och 9 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 15 februari.
 • feb 23
  Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi Välkommen till Grundläggande förbättringsarbete med produktionsekonomi. En utbildning för dig som arbetar eller kommer arbeta med förbättringsarbete. Utbildningen genomförs i Värnamo den 23 februari och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag!
 • feb 27
  Grundläggande kvalitetsutbildning Välkommen till Grundläggande kvalitetsutbildning, en utbildning för dig som behöver veta mer om kvalitetsarbete i tillverkningsindustrin. Utbildningen, som är uppdelad på två halvdagar genomförs i Värnamo den 27 februari och 13 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 20 februari.
 • feb 28
  Introduktion till CNC Välkommen till en introduktion till CNC, en utbildning för dig som behöver grunderna inom CNC. Utbildningen genomförs i Växjö den 28 februari och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland.
  Anmäl dig idag, dock senast 21 februari.
 • feb 28
  Värt att veta om plast Välkommen till Värt att veta om plast, en utbildning för dig som vill få bra kännedom om de vanligaste plasterna. Utbildningen genomförs i online via Zoom den 28 februari och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 21 februari.
 • mar 01
  Ritningsläsning grundutbildning ISO128 Välkommen till grundutbildningen i Ritningsläsning ISO128, en utbildning för dig som behöver läsa och tyda ritningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 1 mars och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 23 februari.
 • mar 01
  Teams I Välkommen till Teams 1, en utbildning för dig som behöver komma igång med Teams. Utbildningen genomförs online den 1 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 22 februari.
 • mar 01
  Plastkonstruktion fördjupningskurs Välkommen till Plastkonstruktion, en utbildning för dig som en fördjupningskurs för dig som behöver veta mer om att konstruera med plast. Utbildningen genomförs online via Teams den 1 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 22 februari.
 • mar 01
  Livscykelanalys för plast Välkommen till Livscykelanalys för plast, en utbildning för dig som behöver grundläggande kunskap om livscykelanalys (LCA) för plast. Utbildningen genomförs online via Zoom den 1 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 22 februari.
 • mar 01
  Teams II Välkommen till Teams II, en fortsättningskurs för dig som vill lära dig mer funktioner och inställningar i Teams. Utbildningen genomförs online den 1 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 22 februari.
 • mar 02
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under fyra förmiddagar den 2/3 + 9/3 + 16/3 samt 23/3 och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 23 februari.
 • mar 02
  Introduktion till formverktyg - uppbyggnad och funktion Välkommen till Formverktygs uppbyggnad och funktion, en grundutbildning för dig som behöver veta mer om formverktygs uppbyggnad och funktion. Utbildningen genomförs online via Teams den 2 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag!
 • mar 02
  Arbeta effektivt i Excel-fortsättningskurs. Välkommen till utbildningen "Arbeta effektivt i Excel", som är en utbildning för dig som vill fördjupa och förbättra dina kunskaper i Excel. Utbildningen genomförs online under fyra eftermiddagar den 2/3 + 9/3 + 16/3 och 23/3 och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 23 februari.
 • mar 07
  Excel grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Excel, som är för dig som behöver genomgång och träning i grunderna. Utbildningen genomförs online under två heldagar 7/3 och 14/3 och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 1 mars.
 • mar 07
  IT-säkerhet Välkommen till kursen IT-säkerhet som genomförs under två heldagar. Kursen riktar sig främst till dig i ledande position som vill få en större förståelse hur du bör tänka kring säkerhet i ditt företags digitaliseringsresa. Utbildningen genomförs online datumen 7 mars och 15 mars . Den är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 1 mars.
 • mar 08
  Värt att veta om bioplaster Välkommen till Värt att veta om bioplaster, en utbildning för dig som behöver veta mer om möjligheter och begränsningar med bioplaster. Utbildningen genomförs online via Zoom 8 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland.
 • mar 09
  Processledning- Fullbokad! Välkommen till kursen Processledning, en utbildning för dig som i ditt arbete kommer i kontakt med processkartläggning. Utbildningen genomförs i Värnamo 9 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 1 mars.
 • mar 10
  Ledarskap i projekt Välkommen till Ledarskap i projekt, en utbildning för dig som arbetar med projektledning och vill vässa dina kunskaper inom Ledarskap och Kommunikation. Utbildningen genomförs i Värnamo den 10 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 3 mars.
 • mar 13
  Truckförarutbildning A+B- Fullbokad! Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 13 mars och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 6 mars.
 • mar 14
  Grundutbildning i maskinsäkerhet (CE) + Utbildning mot ett praktikfall Välkommen till Grundutbildning i maskinsäkerhet (CE) samt utbildning mot praktikfall, en utbildning för dig som berörs av och arbetar med maskinsäkerhetsfrågor. Utbildningen genomförs i Värnamo den 14 och 15 mars. Anmäl dig idag, dock senast 8 mars.
 • mar 14
  Introduktion till digitalisering Välkommen till en introduktion inom digitalisering! Utbildningen genomförs online den 14 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 3 mars.
 • mar 15
  Mätteknik grundutbildning Välkommen till grundutbildningen i Mätteknik, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om att mäta utifrån ritningsunderlag. Utbildningen genomförs i Värnamo den 15 mars och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 8 mars.
 • mar 15
  Traversutbildning Välkommen till Traversutbildning, en utbildning för dig som använder eller kommer att använda någon form av lyftanordning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 15 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 8 mars.
 • mar 16
  Lift- och fallskyddsutbildning Välkommen till Lift- och fallskyddsutbildning, en utbildning för dig som använder lift i någon form i ditt arbete. Utbildningen genomförs i Värnamo den 16 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 9 mars.
 • mar 16
  Effektivare ställ med SMED Välkommen till Effektivare ställ med SMED, en grundutbildning om metoden SMED för dig som arbetar med omställningsarbete i maskiner. Utbildningen genomförs i Värnamo den 16 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 9 mars.
 • mar 17
  Formsprutning helt enkelt - för "chefen" Välkommen till denna formsprutningskurs, en grundläggande utbildning för dig som vill få en förståelse kring formsprutning och dess möjligheter och begränsningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 17 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 10 mars.
 • mar 20
  Truckförarutbildning A+B- Fullbokad! Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Ljungby den 20 mars och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 13 mars.
 • mar 21
  Grundläggande IATF 16949- Fullbokad! Välkommen till Grundläggande IATF 16949, en utbildning för dig som är i leverantörsledet inom fordonsindustrin. Utbildningen genomförs under två heldagar i Värnamo den 21 mars och 22 mars 2023. Anmäl dig idag, dock senast 14 mars.
 • mar 22
  Industrisäljutbildning Välkommen till en säljutbildning inriktad för dig som arbetar inom industrin och har mycket kundkontakt, oavsett vilken tjänst du har. Utbildningen genomförs i Anderstorp vid 5 tillfällen (22/3, 23/3, 27/4, 17/8, 27/9) och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 15/3. Antal kostnadsfria platser inom projektet är begränsat.
 • mar 23
  Truckförarutbildning A+B Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Ljungby den 23 mars och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 16 mars.
 • mar 23
  Förbättringsarbete i fokus- fortsättningskurs Välkommen till Förbättringsarbete i fokus, en fortsättningskurs för dig som arbetar som förbättringsledare eller motsvarande. Utbildningen genomförs i Värnamo den 23 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland.
 • mar 27
  Truckförarutbildning, truckkort A och B- Fullbokad! Välkommen till Truckförarutbildning, en utbildning för dig som behöver truckkort A och B. Utbildningen genomförs i Värnamo den 27 mars och är en del av ESF-projektet REACT-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 20 mars.
 • mar 28
  Grundläggande CAD-utbildning SolidWorks Välkommen till CAD-utbildning i SolidWorks, en grundläggande utbildning för dig som jobbar med konstruktion inom tillverkningsindustrin. Utbildningen genomförs i Värnamo den 28-31:e mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 21 mars.
 • mar 31
  Form & Läge fördjupning Välkommen till Form & Läge fördjupning! Detta är en fördjupningsutbildning för dig som har behov av mer kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 31 mars och är en del av ESF-projektet React-EU Kompetensutveckling Småland. Anmäl dig idag, dock senast 24 mars.

Kontaktpersoner

Vi tar emot utbildningsbehov och besvarar dina frågor.

Oscar Axelsson

Oscar Axelsson
Teknikcenteransvarig
Partnerskapet och
Kompetensutveckling Småland