Partnerskap för industrin

Partnerskapet bidrar till industriföretagens kompetensförsörjning genom att kostnadseffektivt, utifrån behov, kartlägga, samordna och genomföra kompetensutveckling och långsiktiga utbildningsinsatser. Samordnas av en gemensamt finansierad kompetenscoach.

Vill du veta mer?

Vill du och ditt företag också ha en egen kompetenscoach och bli medlemmar i partnerskapet? Ta kontakt så berättar vi mer om hur du går vidare eller lämna en intresseanmälan.

Aktuella utbildningar

 • nov 08
  Ledarutveckling - för chefer med personalansvar pågår Välkommen till Ledarutveckling - för chefer med personalansvar. Detta är en utbildning som vänder sig till ledare och chefer med personalansvar, på olika nivåer och med olika erfarenheter. Utbildningen genomförs i Värnamo under fem tillfällen under hösten och våren. Första tillfället är 8 november.Kursen är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 1 november.
 • jan 10
  Jämställdhet, mångfald och lönsamhet - 2024 Välkommen till utbildningspaketet Jämställdhet, mångfald och lönsamhet, en utbildning för dig som vill utveckla din kunskap inom området för att kunna arbeta med frågorna i ditt företag. Utbildningen genomförs på ditt företag när det passar dig och dina kollegor och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag.
 • feb 07
  Ledarskap för första linjens ledare- Fullbokad! pågår Välkommen till ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 7 och 28 februari och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 31 januari.
 • feb 21
  Ekonomi för icke ekonomer -Fullbokad! pågår Välkommen till Ekonomi för icke ekonomer! En utbildning för dig som som kommer i kontakt med ekonomiska termer i ditt dagliga arbete men inte arbetar som ekonom. Utbildningen genomförs online under 4 tillfällen - 21/2, 23/2, 5/3, 7/3 och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 7 februari.
 • feb 26
  Projektledning och ledarskap- Fullbokad! pågår Välkommen till en utbildning i projektledning och ledarskap. Är en utbildning för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt och även praktiska tips och verktyg hur du ska leda ditt projektteam. Utbildningen genomförs i Värnamo den 26-27 februari och 5 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 19 februari.
 • mar 11
  Grundläggande kvalitetsutbildning Välkommen till grundläggande kvalitetsutbildning, en utbildning för dig som inom industrin som vill få grundläggande kunskaper om kvalitet. Utbildningen genomförs i Värnamo den 11 och 25 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 4 mars.
 • mar 12
  Långsiktigt strategiarbete Välkommen till Långsiktigt strategiarbete, en utbildning för dig som är med i en ledningsgrupp eller medarbetare som har en inverkan på företagets strategiutformning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 12-14 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag!
 • mar 14
  Formsprutning helt enkelt - för "chefen" Välkommen till Formsprutning helt enkelt, en utbildning för dig som chef eller ledare som vill få en förståelse kring formsprutning och dess möjligheter och begränsningar. Utbildningen genomförs i Värnamo den 14 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 7 mars.
 • mar 20
  LEAN grundutbildning- Fullbokad! Välkommen till grundutbildning inom LEAN för dig som behöver ha grundläggande kunskaper om Lean och dess tillämpningar. Utbildningen genomförs i Växjö den 20 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 13 mars.
 • mar 20
  MS Teamsutbildning- för samarbete och kommunikation Välkommen till Teams, en utbildning för dig som vill förbättra dina kunskaper i verktyget. Utbildningen genomförs online den 20 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 13 mars.
 • mar 21
  Vägen till hållbar industri Välkommen till Mötesplats industri på temat Vägen till hållbar industri. Detta är en eftermiddag för dig som leder, arbetar med eller kommer arbeta med hållbarhet för industrin. Vägen till hållbar industri genomförs i Värnamo och online den 21 mars och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 13 mars.
 • apr 04
  CNC-tekniker, nivå Grönt Certifikat 4 dagar Fullbokat! Välkommen till teknikerpaketet CNC-tekniker, nivå Grönt Certifikat som ger dig möjligheten att under fyra heldagar vidareutveckla dina kunskaper inom skärande bearbetning. Utbildningen genomförs i Växjö den 4/4, 11/4, 18/4, samt 25/4 och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Obligatoriskt teoretiskt förtest genomförs i mars.
  Anmäl dig idag, dock senast 8 mars.
 • apr 08
  Värt att veta om fiberkompositer Välkommen till kursen "Värt att veta om fiberkompositer", en utbildning för dig som vill ha grundläggande kunskap om fiberkompositer, t.ex. konstruktörer, produktutvecklare och inköpare. Utbildningen genomförs i online den 8 april och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
 • apr 11
  Svetsteknik TIG-svetsning Välkommen till Svetsteknik - metod TIG-svetsning som ger dig möjligheten att under 2 heldagar vidareutveckla dina kunskaper inom TIG-svetsning.Utbildningen genomförs i Växjö 11 april och 18 april och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
  Anmäl dig idag, dock senast 29 mars.
 • apr 11
  Bättre arbetsmiljö BAM- 2 platser kvar! Välkommen till Bättre arbetsmiljö (BAM), en utbildning för dig som vill öka din kunskap gällande krav inom arbetsmiljöområdet. Utbildningen genomförs i Värnamo den 11-12 april. Anmäl dig idag, dock senast 3 april.Ingår inte i projektet Kompetensutveckling Småland+
 • apr 16
  Strategiskt ledarskap - Fullbokad! Välkommen till strategiskt ledarskap, en utbildning som vänder sig till dig som chef i företagsledande befattning. Utbildningen inleds med en digital introduktion 16 april , och genomförs därefter i Värnamo 25 april. Den är del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
 • apr 17
  Ledarskap för första linjens ledare- Fullbokad! Välkommen till ledarskap för första linjens ledare, en utbildning för dig som behöver din första ledarskapsutbildning. Utbildningen genomförs i Värnamo den 17 april och 8 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 5 april.
 • apr 22
  Projektledning och ledarskap- Fullbokad! Välkommen till en utbildning i projektledning och ledarskap. Är en utbildning för dig som behöver nycklarna till ett lyckat projekt och även praktiska tips och verktyg hur du ska leda ditt projektteam. Utbildningen genomförs i Värnamo den 22-23 april och 2 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 8 april.
 • apr 24
  Återvinning av plast och fiberkompositer Välkommen till kursen "Återvinning av plast och fiberkompositer". Utbildningen genomförs online den 24 april och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
 • maj 08
  Värt att veta om plast, fortsättningskurs Välkommen till fortsättningskursen inom Värt att veta om plast, en utbildning för dig som vill få fördjupade kunskaper inom de vanligasterna plasterna. Utbildningen genomförs online 8 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+.
 • maj 15
  Excel grundutbildning- Fullbokad! Välkommen till en grundutbildning i Excel, en utbildning för dig som genomgång eller träning på grunderna i programmet Microsoft Excel. Utbildningen genomförs i online under fyra förmiddagar den 15, 22 och 29 maj samt 5 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 8 maj.
 • maj 16
  Ritningsläsning, grundutbildning ISO128 Välkommen till en grundutbildning i ritningsläsning, en utbildning för dig som lära dig hur du hanterar och tolkar ritningar av olika slag. Utbildningen genomförs i Värnamo den 16 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 9 maj.
 • maj 16
  Stress- och Krishantering fördjupningskurs Välkommen till Stress- och Krishantering, en fördjupningskurs för dig som är ledare, chef eller som arbetar med hälsofrämjande arbete. Utbildningen genomförs i Värnamo den 16-17 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 9 maj.
 • maj 30
  Mätteknik grundutbildning Välkommen till grundutbildning i mätteknik, en utbildning för dig som behöver lära dig mer om att mäta utifrån ritningsunderlag. Utbildningen genomförs hos EPIC Innovation & Technology Center i Växjö den 30 maj och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 23 maj.
 • jun 03
  Form & Läge grundutbildning Välkommen till Form & Läge, en grundutbildning för dig som har behov av kunskap inom området. Utbildningen genomförs online den 3 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 20 maj.
 • jun 11
  Modern Industriell Pneumatik Välkommen till Modern industriell pneumatik, en utbildning för dig som arbetar effektivt med pneumatik i produktionen. Utbildningen genomförs på plats i Växjö under 2,5 dagar den 11-13 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 4 juni.
 • jun 18
  LEAN grundutbildning Välkommen till grundutbildning inom LEAN för dig som behöver ha grundläggande kunskaper om Lean och dess tillämpningar. Utbildningen genomförs i Växjö den 18 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 11 juni.
 • jun 19
  Form- och lägestoleranser - fördjupning Välkommen till fördjupningsutbildningen kring form- och lägestoleranser, en utbildning för dig som har behov av mer kunskap inom området. Utbildningen genomförs online via Teams den 19 juni och är en del av ESF-projektet Kompetensutveckling Småland+. Anmäl dig idag, dock senast 12 juni.

Kontaktpersoner

Vi tar emot utbildningsbehov och besvarar dina frågor.

Niclas Stensson

Niclas Stensson
Utvecklingsstrateg
Kompetensutveckling för näringslivet

Tobias Lundquist

Tobias Lundquist
Projektledare
Kompetensutveckling Småland