Nyheter

 • Doktorand på Campus Värnamo inom förskollärarprogrammet!
  Campus Värnamo har nu en doktorand, Soodabeh Einhärjar, via Jönköping University som är knuten till förskollärarprogrammet på Campus Värnamo. Här kommer en beskrivning av hennes doktorandtjänst.Välkommen till oss Soodabeh!
 • Nytt partnerföretag!
  Vi välkomnar Isiflo AB välkomna som Partnerföretag till Campus Värnamo. Isiflo ser värdet i att tänka kompetensstrategiskt och vi ser mycket fram emot att arbeta tillsammans framöver!
 • Fler ska kunna utbilda sig till sjuksköterskor i Jönköpings län, utbildningen är tillbaka i Värnamo!
  Från höstterminen 2024 går det återigen att studera sjuksköterskeprogrammet med studieort Värnamo. Det råder stor brist på sjuksköterskor i Jönköpings läns södra och östra delar. I samverkan med Region Jönköpings län (RJL), Kommunal utveckling Jönköpings län, Värnamo kommun och Eksjö kommun gör Hälsohögskolan vid Jönköping University (JU) en större satsning så att fler kan utbilda sig till yrket.
 • Stort intresse för kursen Elements of AI - Grunderna i artificiell intelligens!
  Onsdag 20 mars startade kursen Elements of AI igång med första av tre kurstillfällen. Kursen är en hybridkurs på två sätt, dels med deltagare på plats och flera lärcentra uppkopplade på distans. Sedan kan man gå kursen och få högskolepoäng eller deltaga utan högskolepoäng av intresse eller nyfikenhet.
 • Årets Jobb GPS slog rekord!
  Jobb- och utbildningsmässan Jobb GPS, som hölls på Gummifabriken den 12 mars, blev en stor framgång med 103 utställare och nästan 2000 besökare. Det här är det högsta deltagarantalet vi har haft hittills under mässans historia.
 • Miljö, klimat och hälsa, upptäck en värld av kunskap!
  MOOC, Massive Open Online Course, är en form av öppna nätbaserade kurser vilket ger en unik chans att skaffa sig ny kunskap från kunniga lärare från universitet och högskolor. Campus Värnamo erbjuder i samarbete med Umeå universitet kursen Miljö, klimat och hälsa, Inga förkunskapskrav!
 • Öppen föreläsning på biblioteket med Jessica Abbott
  På torsdagen 29 februari var det öppen föreläsning på biblioteket med Jessica Abbott från Fråga Lund. Hon föreläste om aktuell forskning kring hur olika miljöfaktorer kan slå av och på gener.
 • Sportlovsaktiviteter på Teknikcenter
  Under sportlovsveckan skapade sportlovslediga barn sina egna versioner av välkända brädspel med ”Do it yourself” prägel på Teknikcenter.
 • Vi söker Huvudlärare Javautvecklare
  Kommunledningsförvaltningen, Campus Värnamo söker Huvudlärare Javautvecklare!
 • Kompetenscoaching
  Campus Värnamo och projketet Kompetensutveckling Småland+ kommer att växla upp för stödja företagen i sitt arbete med strategisk kompetensförsörjning. Sex stycken kompetenscoacher är redo.