Fritidskurser,

En pojke som sträcker upp armarna i luften och en flicka som pekar glatt på en bärbar dator.

#teknikärkul - Välkommen till Teknikcenters Fritidskurser.

På Teknikcenter erbjuder vi spännande och utvecklande fritidskurser på kvällstid och under skolloven. Fritidskurserna är en del av det nationella konceptet KomTek.

Nästa omgång fritidskurser börjar vecka 08. Anmälan öppnar 1:a januari 2023.
Välkommen med din ansökan!

Missa inte Teknikcenters Öppet hus med Harry Potter-tema på fredag 27:e januari kl.15 - 17.

Aktuella fritidskurser

 • jan 26
  Svetsa trädgårdskonst - fullbokad Välkommen till en svetskurs för vuxna där du får lära dig grunderna i MIG-svetsning. MIG-svetsning är den enklaste och mest lättillgängliga svetsmetoden.
 • feb 13
  Sportlovsaktivitet Presentverkstad Välkommen till en praktisk workshop för dig som går i årskurs tre till fem. Under en förmiddag tillverkar du en eller flera saker som passar till fest och firande och som du kan ge bort som present.
 • feb 20
  NYHET - Designa en vägglampa Välkommen till kvällskursen Designa en vägglampa. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem, där du tillverkar en fungerande lampa från en första skiss till färdig pryl.
 • feb 20
  Spelprogrammering fortsättningskurs Välkommen till kvällskursen Spelprogrammering fortsättningskurs där du, som deltog i KomTek kursen Spelprogrammering under hösten 2022, kan vidareutveckla ditt spel med nya funktioner.
 • feb 21
  Spelprogrammering med Roblox - fullbokad Välkommen till kvällskursen Spelprogrammering med Roblox, där du skapar egna dataspel. Kvällskursen är för dig som går i årskurs 4 - 6.
 • feb 21
  CAD ritning och 3D-utskrifter Gillar du att designa? Här får du som går i årskurs sex till nio arbeta med den senaste 3D-tekniken. Designa och skapa med hjälp av CAD-program och skriva ut dina modeller i 3D-skrivare.
 • feb 22
   Minecraft city Värnamo Välkommen till kvällskursen Minecraft city Värnamo. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem och gillar att skapa i Minecraft. Här lär du dig att skapa byggnader och olika miljöer.
 • feb 22
  NYHET - Experimentera med Microbit Välkommen till kvällskursen Experimentera med Micro:bit, där du får testa olika användningsområden av den lilla datorn i fickformat.
  Kursen är till dig som går i åk 6-9.
 • feb 23
  LEGO Technic uppdrag Välkommen till kvällskursen LEGO Technic uppdrag. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem, där du lär dig att bygga och programmera egna mekaniska konstruktioner.
 • mar 09
  Lär dig Tinkercad och bygg en kulbana Välkommen till kvällskursen Lär dig Tinkercad och bygg en kulbana. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem, där du skapar en kulbana och kanske lite specialeffekter som hopp, drop eller ljud.

Frågor besvaras av

Silke Matussek

Silke Matussek
Teknikinspiratör Teknikcenter