Fritidskurser

En pojke som sträcker upp armarna i luften och en flicka som pekar glatt på en bärbar dator.

#teknikärkul - Välkommen till Teknikcenters Fritidskurser.

På Teknikcenter erbjuder vi spännande och utvecklande fritidskurser på kvällstid och under skolloven. Fritidskurserna är en del av det nationella konceptet KomTek.

Du kan anmäla ditt barn till höstens fritidskurser från och med 1 augusti 2021.

Aktuella fritidskurser

 • sep 20
  LEGO Technic uppdrag Välkommen till kvällskursen LEGO Technic uppdrag. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem, där du lär dig att bygga och programmera egna mekaniska konstruktioner.
 • sep 20
  CAD ritning och 3D- utskrifter Gillar du att designa? Här får du som går i årskurs sex till nio arbeta med den senaste 3D-tekniken. Designa och skapa med hjälp av CAD-program och skriva ut dina modeller i 3D-skrivare.
 • sep 21
   Minecraft city Värnamo Välkommen till kvällskursen Minecraft city Värnamo. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem och gillar att skapa i Minecraft. Här lär du dig att skapa byggnader och olika miljöer.
 • sep 21
  Löd så det lyser Välkommen till kvällskursen Löd så det lyser. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem där du lär dig att koppla el och få saker att lysa.
 • sep 22
  NYHET Spelprogrammering med Roblox Välkommen till kvällskursen Spelprogrammering med Roblox, där du skapar egna dataspel. Kvällskursen är för dig som går i årskurs tre till fem.
 • sep 22
  Tjej med konstnärliga ringar på handen NYHET Smyckesdesign Välkommen till kvällskursen Smyckesdesign. En kurs, för dig som går i årskurs sex till nio, och tycker det är roligt att designa smycken samt tillverka dem med hjälp av olika tekniker.
 • sep 23
  Spelprogrammering Välkommen till kvällskursen Spelprogrammering där du skapar små egna dataspel projekt. En kvällskurs, för dig som går i årskurs sex till nio, där du lär dig grunderna eller fortsätter utvecklas inom programmering.
 • sep 23
  Närbild på en LEGO robot Robotuppdrag Välkommen till kvällskursen Robotuppdrag där du ska programmera din robot för att den ska klara olika uppdrag. En kurs för dig som går i årskurs fyra till sex.

Frågor besvaras av

Silke Matussek

Silke Matussek
Teknikinspiratör Teknikcenter