Fritidskurser

En pojke som sträcker upp armarna i luften och en flicka som pekar glatt på en bärbar dator.

#teknikärkul - Välkommen till Teknikcenters Fritidskurser.

På Teknikcenter erbjuder vi spännande och utvecklande fritidskurser på kvällstid och under skolloven. Fritidskurserna är en del av det nationella konceptet KomTek.

Nästa omgång fritidskurser börjar i september 2022. Anmälan kommer öppna 1:a augusti.

Välkommen med din ansökan!

Aktuella fritidskurser

 • sep 12
   Minecraft city Värnamo Välkommen till kvällskursen Minecraft city Värnamo. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem och gillar att skapa i Minecraft. Här lär du dig att skapa byggnader och olika miljöer.
 • sep 12
  NYHET - Filma med Green screen Välkommen till kvällskursen Filma med greenscreen. Kursen är till dig som går i åk 3-5 och vill testa olika bakgrundseffekter i film.Du lär dig att förbereda filmscenen, filma och redigera. Den gröna duken som är bakgrunden i filmstudion, byter du i filmen ut till en egen bakgrund.
 • sep 13
  LEGO Technic uppdrag Välkommen till kvällskursen LEGO Technic uppdrag. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem, där du lär dig att bygga och programmera egna mekaniska konstruktioner.
 • sep 13
  Närbild på en LEGO robot Robotuppdrag Välkommen till kvällskursen Robotuppdrag där du ska programmera din robot för att den ska klara olika uppdrag. En kurs för dig som går i årskurs fyra till sex.
 • sep 14
  NYHET - Experimentera med Microbit Välkommen till kvällskursen Experimentera med Micro:bit, där du får testa olika användningsområden av den lilla datorn i fickformat.Kursen är till dig som går i åk 6-9. Du lär dig skriva små program - i början i blockprogrammering och sedan i programmeringsspråket Python. Inga förkunskaper behövs.
 • sep 14
  CAD ritning och 3D-utskrifter Gillar du att designa? Här får du som går i årskurs sex till nio arbeta med den senaste 3D-tekniken. Designa och skapa med hjälp av CAD-program och skriva ut dina modeller i 3D-skrivare.
 • sep 15
  Spelprogrammering med Roblox Välkommen till kvällskursen Spelprogrammering med Roblox, där du skapar egna dataspel. Kvällskursen är för dig som går i årskurs tre till fem.
 • sep 15
  Spelprogrammering Välkommen till kvällskursen Spelprogrammering där du skapar små egna dataspel projekt. En kvällskurs, för dig som går i årskurs sex till nio, där du lär dig grunderna eller fortsätter utvecklas inom programmering.

Frågor besvaras av

Silke Matussek

Silke Matussek
Teknikinspiratör Teknikcenter