Fritidskurser

En pojke som sträcker upp armarna i luften och en flicka som pekar glatt på en bärbar dator.

#teknikärkul - Välkommen till Teknikcenters Fritidskurser.

På Teknikcenter erbjuder vi spännande och utvecklande fritidskurser på kvällstid och under skolloven. Fritidskurserna är en del av det nationella konceptet KomTek.

Fritidskurserna börjar v.8 och pågår t.o.m. v.13.

Vi har sänkt maxantalet deltagare till 8 barn per fritidskurs för att kunna garantera tillräckligt avstånd.
Välkommen med din ansökan!

Aktuella fritidskurser

 • jan 26
  3D-kurs för vuxna Välkommen till en kurs där du som vuxen bekantar dig med grundläggande funktioner i ett konstruktionsprogram och lär dig att hantera en 3D- skrivare.
 • feb 15
  Sportlovsaktivitet Rita ett 3D- pussel Sportlovsaktiviteten bjuder på en enkel 3D-ritnings kurs för dig som går i åk 3-5.

  I programmet Tinkercad ritar du upp ett 3D-pussel. När du ritar, guidar vi dig steg för steg. Det finns gott om tid att ställa frågor och för att lyssna på instruktionerna en gång till.

  Aktiviteten är digital, så du följer den hemifrån, från fjällen eller var du befinner dig. Du behöver inte ha några förkunskaper.
 • feb 21
   Minecraft city Värnamo Välkommen till kvällskursen Minecraft city Värnamo. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem och gillar att skapa i Minecraft. Här lär du dig att skapa byggnader och olika miljöer.
 • feb 21
  # teknik är kul - Do it yourself projekt NYHET Designa ett eget projekt Välkommen till kvällskursen Designa ett eget projekt. En kurs, för dig som går i årskurs sex till nio, och tycker det är roligt att ge form åt föremål samt tillverka dem med hjälp av olika tekniker.

 • feb 22
  Minecraft fortsättningskurs Välkommen till kvällskursen Minecraft fortsättningskurs . En kurs, för dig som går i årskurs tre till fem. Här lär du dig att använda Redstone blocks och testar att uppleva din Minecraft värld med hjälp av VR set.
 • feb 22
  LEGO Technic uppdrag Välkommen till kvällskursen LEGO Technic uppdrag. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem, där du lär dig att bygga och programmera egna mekaniska konstruktioner.
 • feb 23
  CAD ritning och 3D-utskrifter Gillar du att designa? Här får du som går i årskurs sex till nio arbeta med den senaste 3D-tekniken. Designa och skapa med hjälp av CAD-program och skriva ut dina modeller i 3D-skrivare.
 • feb 23
  NYHET Lär dig Tinkercad och bygg en kulbana Välkommen till kvällskursen Lär dig Tinkercad och bygg en kulbana. En kurs för dig som går i årskurs tre till fem, där du skapar en kulbana och kanske lite specialeffekter som hopp, looping eller ljud.
 • feb 24
  Spelprogrammering med Roblox Välkommen till kvällskursen Spelprogrammering med Roblox, där du skapar egna dataspel. Kvällskursen är för dig som går i årskurs tre till fem.
 • feb 24
  NYHET Skapa en hemsida Välkommen till kvällskursen Skapa en hemsida. En kurs för dig som går i årskurs 6 till 9, där du lär dig att ta fram innehåll för publicering på Internet.

Frågor besvaras av

Silke Matussek

Silke Matussek
Teknikinspiratör Teknikcenter