Informations­teknologi och utrustning

En bärbar dator med röd Campus Värnamo bakgrund och en iPad och en mobiltelefon med hörlurar.

På denna sida har vi samlat information om nätverk och skrivare i Gummifabriken samt tjänster och programvaror som du kan ha användning för under din utbildning.

Nätverk i Gummifabriken

Eduroam i Campus Värnamos lokaler

Eduroam är ett internationellt samarbete som gör det enkelt att använda trådlösa nät vid universitet och högskolor, och i Sverige på vissa publika platser som flygplatser och järnvägsstationer.

Om du har ett studentkonto på Jönköping University kan du läsa om hur du konfigurerar eduroam på deras hjälpsidor för användarkonto.

Lösenordsskyddade trådlösa nätverket "GF_Campus"

Nätverket med SSID GF_Campus är till för dig som studerar på Campus Värnamo. Om du inte kan ditt lösenord kan du kontakta Campus Värnamos personal. Nätverket är något snabbare än det trådlösa gästnätverket "GF-Welcome".

Att skriva ut på skrivare i Gummifabriken

Som studerande på Campus Värnamo har du möjlighet att, till en mindre kostnad, skriva ut och kopiera på Gummifabrikens skrivare. Passerkortet som du får vid kursstart kan kopplas till skrivarna. Information om hur du kopplar kortet till skrivarna finns på Gummifabrikens webbplats.

Du laddar passerkortet med hjälp av ett värdebevis, som du köper i Gummifabrikens infocenter på entréplan.

Lärplattformar

Du som läser en utbildning via Jönköping University (JU) använder lärplattformen Canvas. För att logga in på Canvas använder du kontouppgifterna till ditt JU-konto.

Information och hjälp med Canvas och andra tjänster finns på Jönköping Universitys studentwebb.

Programvaror och licenser för studerande

Microsoft Office för studenter på Jönköping University

Går du en utbildning via Jönköping University? Då har du tillgång till en gratis installation av Office-paketet. För att ladda ned och installera programmen i paketet loggar du in på Microsofts Officeportal med den e-postadress du fått av Jönköping University.

Annan programvara för studenter på Jönköping University

Om du läser en utbildning via Jönköping University har du tillgång till ett flertal program och licenser som du kan ha användning för under din utbildningstid. Lista på program och licenser samt instruktioner för hur du får tillgång till dem finns på en sida om hemanvändning av program på Jönköping Universitys webbplats.

JU Play

JU play är högskolans tjänst för strömmande video.

All personal har tillgång till sitt eget mediebibliotek där de kan ladda upp inspelningar och även spela in direkt via JU play. Inspelat material distribueras vanligast via länk som man hittar i JU play. Inspelningar som finns i JU play kan ses på alla typer av enheter.

Hittar du inte dina filmer och spellistor i JU play eller är det något annat som inte fungerar som det ska? Lägg ett ärende till IT Helpdesk. Länk till Jönköpings Universitys hemsida och information om JU Play.

Användarguider och kurser

Kurser i Microsoft Office för studerande på Jönköping University

Du som studerar på en utbildning via Jönköping University har tillgång till videoguider och instruktionsmaterial från AddSkills för många av programmen Office-paketet, till exempel Excel och Word. Du hittar länk till E-learning AddSkills på Jönköping Universitys Helpdesk-sida.

Du kan också logga in direkt på AddSkills online med samma kontouppgifter som du använder för inloggning på Jönköping University.

Har du frågor om den tekniska utrustningen?

Rickard Andersson

Rickard Andersson
Teknikansvarig

Skriv ut sidan