Program

Digitalisering och verksamhetsutveckling med Low Code

Examen

Yrkeshögskoleexamen Digitalisering och verksamhetsutveckling med Low Code

Omfattning

200 Yrkeshögskolepoäng
1 år

Studietakt

Helfart

Studieort

Distans med fysiska träffar på Campus Värnamo

Utbildningsstart

Augusti 2025,
förutsatt att utbildnings-ansökan beviljas av Myndigheten för yrkeshögskolan i januari 2025

Antal platser

20 st i Värnamo

Huvudman

Jönköping University,
Tekniska Högskolan

Frågor besvaras av

Per-Olof Nordmark, kontaktuppgifterna ser du längre ner på sidan.

Gillar du digitalisering, teknik och att möta människor och vill du ha möjlighet att samtidigt utveckla verksamheter?

Utbildningen Digitalisering och verksamhetsutveckling med Low Code leder till att du får kompetens att bli involverad i utvecklings- och innovationsprocesser i en rad olika branscher. Med kompetens från utbildningen kan du enkelt skapa applikationer från grunden, med hjälp av att enkelt ”dra och släppa” färdigprogrammerade block. Applikationer som brukade ta veckor eller månader att skapa kan istället byggas på någon dag.

Utbildningen passar dig som är teknikintresserad nybörjare, yrkesverksam inom IT och verksamhetsutveckling, entreprenör och dig som vill effektivisera ditt arbete med moderna verktyg.

Rickard Nilsson

VD Any4M, och initiativtagare samt med i arbetsgruppen som tagit fram utbildningen.

- Rekrytering är vår stora utmaning. Vi har arbetat tillsammans med Campus Värnamo och Tekniska högskola i Jönköping under flera år vilket resulterat i många anställningar från Yh. Den här nya utbildningen är en del i vår strategi att lösa kompetensutmaningen. Vi ser växande behov av digitalisering och verksamhetsutveckling med Low Code i många branscher.

Åsa Tjernqvist

Digital transformation manager Fagerhults belysning AB och med i arbetsgruppen som tagit fram utbildningen.

- Utvecklingen går mot Low Code i kombinationen med verksamhetsutveckling. Det gör att behov finns av personer som kommer ut i industrin och arbetslivet som kan ta dialog med verksamheten och samtidigt vara den som utvecklar funktionerna.

Henric Börjesson

IT-chef Wästbygg Gruppen AB

- Vi ser att behovet ökar att digitalisera inom byggindustrin och vi har ett stort behov av att digitalisera våra bygg- och adminprocesser för att möta framtida konkurrens. Kan vi göra det på ett enklare sätt med fokus på behov och verksamhetsprocesser istället för krånglig kod så får vi enormt momentum i utveckling.

Fakta

När du söker till den här utbildningen, så tar vi inte bara hänsyn till dina formella meriter som examen och betyg. Din erfarenhet och personliga drivkraft har stor betydelse och därför har vi möjlighet att bevilja en studieplats även till dig som inte har formell behörighet. Vi gör då en individuell bedömning av dina yrkeserfarenheter och din förmåga att genomföra utbildningen.

Förkunskapskrav är grundläggande behörighet samt betyg lägst E/G/3 i gymnasiekursen Matematik 2.

Urval
Om det blir aktuellt med urval för den utbildning du sökt kommer du att få en kallelse och mer information efter sista ansökningsdag.

Mer om hur antagningen fungerar kan du läsa på sidan Antagning på Jönköping Universitys webbplats.

Ansökan öppnar 17 mars 2025 förutsatt att utbildningsansökan beviljas av Myndigheten för yrkeshögskolan i januari 2025.

Du ansöker här till Digitalisering och verksamhetsutveckling med Low Code på Jönköpings Universitys webbplats.

Jönköping University, Tekniska Högskolan, som är utbildningens huvudman, har tagit fram utbildningen i nära samarbete med ledande företag och arbetsgivare från bland annat techbranschen, tillverkningsindustrin och kommuner så att den väl svarar mot både näringslivets och offentlig sektors kunskapsbehov.

Utbildningen bedrivs på heltid på distans med 4-6 obligatoriska träffar i Värnamo. Undervisningen sker enligt ett väl beprövat distanskoncept som du följer via en digital lärplattform.

Att studera på distans ger dig mer flexibilitet. Det innebär också stort eget ansvar att lägga den tid som krävs på studierna. Medverkan på de fysiska träffarna i Värnamo är en viktig del av den pedagogiska modell som utbildningens upplägg bygger på.

En fjärdedel av utbildningen genomförs hos eller tillsammans med en arbetsgivare, under kurserna Lärande i arbete (LIA) och Examensarbete. Lärande i arbete ger direktkontakt med arbetsgivare i branschen och goda möjligheter att genomföra ditt examensarbete i samverkan med dem.

Du studerar projektinriktat med moderna low-code-system med fokus på att utveckla kompetens att arbeta med förbättringsarbete i skärningspunkten mellan IT och verksamhetsutveckling där nytta, kvalitet och säkerhet står i centrum. Det är en utbildning där du kan utveckla idéer samtidigt som du lär dig tekniken och metoder.

Förutom yrkeskunskaper ställer arbetsgivarna även krav på din anställbarhet, det vill säga din förmåga att ta ansvar, vara driven, ha en god samarbetsförmåga och vara lösningsfokuserad. Detta får du också träna på under utbildningstiden.
Länk till anställbarhet på studentwebben.

100 yrkeshögskolepoäng (Yhp) motsvarar en termins heltidsstudier.

Termin 1

  • Low Code för verksamhetsutveckling, 25 Yhp
  • Prototyper och arbetsflöden, 25 Yhp
  • Digitalisera med hjälp av Low Code, 50 Yhp

Termin 2

  • Genomföra och förbättra med Low Code, 25 Yhp
  • Integrera med andra system, 25 Yhp
  • Lärande i arbete, 35 Yhp
  • Examensarbete 25 Yhp

Har du frågor om programmet?

Per-Olof Nordmark

Per-Olof Nordmark
Utbildningskoordinator, Syv

Utbildningar hos Campus Värnamo

Skriv ut sidan