Besök från riksdagen på Campus Värnamo!

Från vänster: Riksdagsledamot Niklas Sigvardsson (s), Kommunstyrelsens andre vice ordförande, Värnamo kommun Anetté Myrvold (s) och dagens värd Lars-Uno Åkesson, kompetensakademiansvarig Campus Värnamo.

Den 10 oktober fick vi besök av Niklas Sigvardsson (s) ledamot i utbildningsutskottet och som brinner för decentraliserade utbildningar och för att man ska kunna utbilda sig i hela Sverige även om man bor utanför högskole- och universitetstäderna.

Niklas är ledamot i utbildningsutskottet och är mycket positiv till lärcentra.
Han säger att han hört mycket om vår verksamhet och vår moderna utrustning och vill uppleva den på plats. Det fick han ta del av i Norhedssal 2 och även ett besök i den större hybridundevisningssalen Norhedssalen 1.

Han jobbar bland annat för att skapa förutsättningar för alla till högre utbildningar oavsett var man bor och att det ska finnas ett lärcentra nära där man bor, utbildningar för alla helt enkelt!
Fokus från tekniken till lärandet och individen, människan i centrum!

Länk till Riksdagens hemsida där Niklas debatterar i interpellationsdebatten Resurser till landets lärcentrum
(Värnamo och Vetlanda nämns vid 20:30 minuter.)

Kontaktperson och värd för besöket på Campus Värnamo var Lars-Uno Åkesson, Kompetensakademiansvarig och ordförande i Nitus.*
Niklas har tidigare deltagit på Nitus* hearing i Almedalen.

Niklas Sigvardsson och partikollegan Anetté Myrvold i Norhedssal 2 i Gummifabriken.

* Nitus är en ideell förening som startade 1996 i Söderhamn och har i dagsläget ca 100 medlemmar. Nitus jobbar för att möjliggöra eftergymnasial utbildning och skapa förutsättningar för en hållbar kompetensförsörjning för individ och samhälle i hela landet. Nitus är ett nätverk där medlemmarna tillsammans utgör verksamheten.

Skriv ut sidan