• Startsida
  • / Nyheter
  • / Doktorand på Campus Värnamo inom förskollärarprogrammet!

Doktorand på Campus Värnamo inom förskollärarprogrammet!

Soodabeh Einhärjar, samverkandoktorand i Värnamo kommun.

Campus Värnamo har nu en doktorand, Soodabeh Einhärjar, via Jönköping University som är knuten till förskollärarprogrammet på Campus Värnamo. Här kommer en beskrivning av hennes doktorandtjänst.

Välkommen till oss Soodabeh!

Snart har det gått två terminer sedan jag påbörjade min tjänst som samverkandoktorand i Värnamo kommun. En doktorandtjänst innebär en utbildning till forskare och består av både forskarstudier, kurser som jag själv går, och av att genomföra egna studier. De egna studierna resulterar till sist i en avhandling. Att vara samverkansdoktorand innebär att doktorandstudier och forskning genomförs i dialog med en kommun och jag ser fram emot att hitta samverkansformer med Värnamo kommun.

Under den första tiden som kommundoktorand har jag gått forskarutbildningskurser med fokus på forskningsdesign, akademiskt skrivande på doktorandnivå, databassökning, vetenskapsteorier, forskningsetik och kvalitativa forskningsmetoder. Jag har också utvecklat ett preliminärt syfte som kommer att vägleda forskningsinsatserna under de kommande fyra åren.

I början av april har jag ett planeringsseminarium. Det innebär att det påbörjade arbetet kommer granskas och diskuteras av andra forskare i syfte att på olika sätt säkra kvaliteten i arbetet. Det fortsatta arbetet under vårterminen kommer handla om att slutföra påbörjade kurser och att utveckla påbörjade texter utifrån granskningar vid planeringsseminariet.

Fokus i kommande studier kommer att riktas mot förskolan som relationell praktik, med ett specifikt intresse av relationer på förskolans yngrebarnsavdelningar. Jag kommer även att undersöka tidigare forskning om förskollärares relationella kompetens i Sverige och andra europeiska länder och sedan skriva en artikel om det. Det är en fantastisk resa som förhoppningsvis kommer att bidra till att utveckla kunskapen om förskolans utbildning.

Soodabeh Einhärjar
2024-03-26

Skriv ut sidan