Ny huvudlärare för Webbutvecklare .NET!

David Wernow är Campus Värnamos nya huvudlärare.

Vi har ny huvudlärare för yrkeshögskoleutbildningen Webbutvecklare .NET.

Hej och välkommen David, vem är du?

Jag heter David och kommer från Växjö. Har, som gymnasielärare, undervisat i matematik, entreprenörskap och olika kurser inom IT, i nästan 30 år. Arbetade i många år i Värnamo, innan jag för nio år sedan började en tjänst på Teknikum i Växjö, som lärare inom IT. Jag har även hunnit med ett par år i det privata näringslivet, som utbildare i avancerad programmering för ett stort IT-företag.

Mitt intresse för datorer startade på 1980-talet då jag började att skriva egna dataprogram och jag har sedan under åren testat på ett antal olika programmeringsspråk och verktyg.
De senaste 15 åren har mitt intresse för webbutveckling ökat och mitt fokus har blivit mer på utveckling av webbsidor än ren traditionell programmering.
Jag är ursprungligen norrlänning, men har bott i Småland i mer än 30 år. Jag har ett stort intresse för datorer, musik och friluftsliv. Sjunger i kör sedan många år och startade i våras upp en ny scoutkår i Växjö.

Var kommer du senast ifrån?

De senaste nio åren har jag arbetat som gymnasielärare inom IT på Teknikum i Växjö och de senaste fyra åren har jag arbetat med, och ansvarat för, det fjärde tekniska året på teknikprogrammet, där eleverna blir gymnasieingenjörer inom mjukvarudesign. I praktiken innebär det att eleverna lär sig arbeta som mjukvaruutvecklare, främst inom webbutveckling.

Vad ska du jobba med på Campus Värnamo?

Jag kommer att jobba som huvudlärare gör YH-programmet Webbutvecklare .NET.

Vilka mål har du framför dig och hur relaterar du dem till Campus Värnamo?

Då jag har ett mycket stort intresse för IT och webbutveckling i synnerhet är detta något som passar mig väldigt bra och där mina stora mål är att se till att studenterna har rätt kunskaper för framtiden och att de är förberedda inför arbetslivet.

Jag hoppas också på ett bra och nära samarbete med företagen där vi kan lära av varandra.

Vilken är din upplevelse av Campus Värnamo och Gummifabriken?

Jag har följt Campus Värnamos utveckling, och även bygget av Gummifabriken, på rätt nära håll, och det ska bli spännande att börja arbeta i denna fascinerande och kreativa miljön och jag har känt mig väl mottagen sedan första dagen.

Roligt att du är här David, lycka till!

Skriv ut sidan