Partnerskapet växer igen!

Tobias Lundquist, partneransvarig hos Campus Värnamo, tillsammans med fabrikschef Thomas Wilsson hos Kinnarps i Skillingaryd.

Under hösten har Campus Värnamo Partnerskap växt ytterligare. Detta sedan möbeltillverkaren Kinnarps valt att ansluta sig till oss och vårt gemensamma arbete att stärka kompetensen i regionen.

Kinnarps har länge arbetat med satsningar att stärka sin kompetens och har under flera år deltagit i våra ESF-projekt Kompetensutveckling Småland. Att även ansluta sig som Partner till oss förstärker vårt samarbete ytterligare och ligger i linje med företagets långsiktiga kompetensmål att stärka sin kompetens för nuvarande och framtida behov.

Genom det fördjupade samarbetet kan vi exempelvis initialt hjälpa Kinnarps att stärka sina utlandsfödda medarbetares språkkunskaper med vår satsning på Industrisvenska som vi under året har genomfört hos flera av våra Partnerföretag.

Partnerskapet hos Campus Värnamo

Under 2018 startade Campus Värnamo tillsammans med industriföretag Partnerskapet för att stödja tillverkningsföretag i regionen. Modellen är utformad för att främja långsiktig kompetensutveckling genom samarbete med företagen för att identifiera och möta deras specifika behov.

Partnerföretag hos Campus Värnamo bidrar till att stärka den lokala kompetensen och industrin, och får tillgång till flera tjänster. Målet är att öka den lokala industrins konkurrenskraft och kompetens, vilket i sin tur kan leda till en hållbar tillväxt för hela regionen.

Läs mer här för mer information om partnerskapsmodellen.

 

Vårt kontinuerliga och nära samarbete med de lokala företagen har visat sig vara framgångsrikt. Under året har vi välkomnat flera nya företag till vårt partnerskap, och det är extra roligt att vi även får ansluta en möbeltillverkare till oss. Kinnarps har stor erfarenhet av kompetensutveckling och har en mycket spännande tillverkning.

Tobias Lundquist
Projektledare Kompetensutveckling Småland+ och ansvarig Partnerskapet

Skriv ut sidan