Anmälan till skolprogram 2023

Använd det här formuläret för att anmäla din skola till Teknikcenters skolprogram våren 2023. För varje årskurs finns det ett rekommenderat skolprogram.

Antalet platser fördelat på skolor i Värnamo kommun

Skola

Antal platser

Apladalsskolan

9

Borbackaskolan

4

Bors skola

5

Bredaryds skola

5

Enehagens skola

9

Exposkolan

6

Forsheda skola

6

Fryele skola

1

Gröndalsskolan

9

Gällaryds skola

1

Hanahöjskolan

5

Horda skola

2

Hånger skola

2

Kärda skola

1

Mossleskolan

9

Rydaholms skola

5

Rörstorpsskolan

7

Trälleborgsskolan

9

Tånnö

1

Grundsärskolan

2


Förskoleklass: Rytande lejon - Ett program som introducerar barnen i enkel blockprogrammering genom att låta ett LEGO lejon utföra olika rörelser och läten.

Årskurs 1: Resa till Arktis - Barnen bygger en snöskoter i LEGO Prime Essentials och programmerar den att följa en förbestämd stig på expeditionen bland isbergen. Nyhet

Årskurs 2: Klassisk karusell - Ett skolprogram där eleverna lär sig att bygga och programmera en enkel karusell i LEGO Spike Essentials. Nyhet

Årskurs 3: Linbanan – Barnen bygger en linbana i LEGO Spike Essentials och skapar en programmering för linbanan som fokuserar på säkerhet och användarvänlighet. Nyhet

Årskurs 4: Köra omkring - Ett program där eleverna får lära sig att blockprogrammera en robot som ska utföra exakta rörelser.

Årskurs 5: Superstädning - Eleverna får testa effektiviteten hos två olika griptångsmodeller och avgör vilken design som är bäst utifrån specifika testkriterier.

Årskurs 6: Förvara riktigt säkert - Elever får programmera med sammansatta villkorssatser för att förstärka krypteringsmönstret hos ett bankfack.

Årskurs 7: Robotuppdrag - Eleverna får ett flertal uppgifter under aktiviteten som skall lösas med med EV3-robotarna

Årskurs 8:Robotstrategi - En problemlösningsaktivtet där eleverna ska utveckla sin egen strategi för en gräsklipparrobot för att få den att röra sig över så stor yta som möjligt.

Årskurs 9: Arduino - En aktivitet där eleverna kopplar lysdioder och textprogrammerar en mikrokontroller för att skapa en avståndsmätare.

Skriv ut sidan

Sidansvarig


Oscar Axelsson
oscar.axelsson@varnamo.se
Uppdaterad: 2022-05-11