Anmälan till skolprogram vt 2024

Använd det här formuläret för att anmäla din skola till Teknikcenters skolprogram våren 2024. För varje årskurs finns det ett rekommenderat skolprogram.

Antalet platser fördelat på skolor i Värnamo kommun

Skola

Antal platser F-3

Antal platser 4-6

Antal platser 7-9

Apladalsskolan6

Borbackaskolan

2

2


Bors skola3

Bredaryds skola

4

1


Enehagens skola

6

3


Exposkolan


4


Forsheda skola3

Fryele skola

2

2


Gröndalsskolan6

Gällaryds skola

1

1


Hanahöjskolan

3

2


Horda skola

1

1


Hånger skola

2

2


Kärda skola

2Mossleskolan

9

6


Rydaholms skola

2

2


Rörstorpsskolan

8Trälleborgsskolan

8

7


Tånnö

1Grundsärskolan

2
Förskoleklass: Båtturen - Ett program som introducerar barnen i enkel blockprogrammering genom att låta en robotarm forsla ner en båt i vattnet. Nyhet

Årskurs 1: Grottbilen - Ett skolprogram där eleverna tar sig an problemlösning och programmerar med enkel blockprogrammering en strålkastare på expeditionsbilen. Nyhet

Årskurs 2: Pariserhjul - Ett skolprogram där eleverna lär sig att bygga och programmera ett pariserhjul i LEGO Spike Essentials. Nyhet

Årskurs 3: Taxi Taxi – Eleverna bygger en taxibil och modifierar programmeringen så att taxin följer en rutt på kartan. Nyhet

Årskurs 4: Köra omkring- Ett program där eleverna får lära sig att blockprogrammera en robot som ska utföra exakta rörelser.

Årskurs 5: Superstädning- Eleverna får testa effektiviteten hos två olika griptångsmodeller och avgör vilken design som är bäst utifrån specifika testkriterier.

Årskurs 6: Förvara riktigt säkert- Elever får programmera med sammansatta villkorssatser för att förstärka krypteringsmönstret hos ett bankfack.

Årskurs 7: Robotuppdrag - Eleverna får ett flertal uppgifter under aktiviteten som de ska lösa med EV3-robotarna.

Årskurs 8: Robotstrategi - En problemlösningsaktivtet där eleverna ska utveckla sin egen strategi för en gräsklipparrobot för att få den att röra sig över så stor yta som möjligt.

Årskurs 9: Arduino - En aktivitet där eleverna kopplar lysdioder och textprogrammerar en mikrokontroller för att skapa en avståndsmätare.

Anmäl din klass (F-3) till skolprogram på Teknikcenter vt 2024

Anmäl din klass (4-6) till skolprogram på Teknikcenter vt 2024

Anmäl din klass (7-9) till skolprogram på Teknikcenter vt 2024

Skriv ut sidan

Sidansvarig


Oscar Axelsson
oscar.axelsson@varnamo.se
Uppdaterad: 2022-05-11