Boende

En kvällsbild på ett av husen med studentlägenheter i Värnamo.

Finnvedsbostäders studentlägenheter

På denna sida har vi samlat information om hur du gör när du behöver hitta bostad i Värnamo, ändra adress och/eller söka bostadsbidrag.

Ditt Värnamo erbjuder hjälp för dig som vill flytta till Värnamo. Du hittar kontaktuppgifterna till Ditt Värnamo på www.varnamonaringsliv.se.

Mitt emot Campus Värnamo ligger två fastigheter studentbostäder och en fastighet med ungdomsbostäder som hyrs ut av det kommunala fastighetsbolaget Finnvedsbostäder. Studentbostäderna är i första hand avsedda för dig som är folkbokförd eller flyttar till och folkbokför dig i Värnamo kommun och är CSN-berättigad. Du får endast hyra studentlägenheten din studietid, vilket innebär att du behöver avsluta ditt hyresavtal vid studieuppehåll eller avslutade studier. Finnvedsbostäder har förutom studentlägenheter ett stort utbud av andra bostäder för uthyrning.

Vi uppmanar dig att genomföra följande steg:

  1. Surfa in på Finnvedsbostäders webbplats och skapa ett konto.
  2. Var aktiv för att behålla din kötid. Det gör du genom att med max 12 månaders mellanrum logga in på "Mina sidor".
  3. Titta bland de lediga bostäderna och anmäl intresse för det som passar dig.

Mer information om hur du söker bostad hos Finnvedsbostäder finns på deras webbplats.

I Värnamo finns flera fastighetsägare som hyr ut mindre lägenheter, inackordering eller annat boende. Värnamo kommun har samlat de fastighetsägare som har ett stort antal lägenheter i en lista på deras webbplats. Där finns kontaktinformation dit du kan vända dig för att söka boende.

Du kan ansöka om bostadsbidrag hos Försäkringskassan. Bostadsbidraget grundas bland annat på dina inkomster och din boendekostnad.

Besök Försäkringskassans webbplats för information om bostadsbidraget och om hur du ansöker.

Du som flyttar för att studera vid universitet eller högskola ska vara folkbokförd på din studieort. Grundregeln är att du ska vara folkbokförd där du bor, det vill säga där du sover flest nätter.

Med en e-legitimation kan du använda Skatteverkets e-tjänst för att göra flyttanmälan, snabbt och enkelt. Läs mer om hur du gör din flyttanmälan på Skatteverkets webbplats.

Ett flygfoto på de tre husen med studentlägenheter.

Finnvedsbostäders två fastigheter med studentlägenheter och en med ungdomsbostäder. Totalt 74 lägenheter.

Skriv ut sidan